Buna ziua,
am si eu mai multe probleme de lamurit vis-a-vis de un dosar de executare silita. Am un credit de nevoi personale negirat si negarantat luat in 2007. Dupa doi ani din motive personale, decesul sotiei, si pt ca am ramas fara serviciu, nu am mai achitat timp de 7 luni ratele (intre timp telefonic am fost solicitat “amenintat” sa-mi respect angajamentul contractual, fara a mi se propune o reesalonare sau vreo alta metoda, (la acea vreme probabil nefiind la moda).
Incepand din august 2009 am inceput sa platesc lunar o suma mai mare decat rata, (din momentul acela tinand legatura tot timpul cu ofiterul de credit (telefonic si mail), creditul fiind luat in Cluj, eu mutandu-ma in Bucuresti), ofiterul de credit propunandu-mi pentru solutionarea restantei acumulate sa semnez un Act Aditional (reesalonare), care in momentul concretizarii nu a mai fost valabil, din motive stiute de banca, nu din vina mea, eu fiind la banca din Bucuresti in ziua si la ora convenite, dar mi s-a propus totusi sa fac un angajament de mana, cum ca ma oblig sa achit o suma care sa acopere treptat si din restante, ceea ce am si facut, (mentionez ca eu plateam déjà din august 2009). Nu mi s-a comunicat nimic de nici o poprire, executare sau sa fiu instiintat ca acel angajament facut cu banca nu este valabil. De 2 saptamani incerc sa obtin informatii despre aceasta executare si implicatiile ei pe termen scurt, mediu si lung. Am dat zeci de telefoane, mail-uri, am mers la diverse agentii ale bancii, nimeni nu poate sau nu vrea sa ma lamureasca, executorul bancar refuza sa imi acorde o audienta, pe motiv ca nu are program de lucru cu publicul, sau ca le putem rezolva telefonic, desi eu stiu ca este obligata sa faca acest lucru. Mentionez ca de fiecare data cand sun la acest birou de recuperare creante, imi raspunde altcineva si trebui sa relatez tuturor situatia mea. Fiecare are cate o varianta. Ba ca se poate merge mult si bine cu aceasta poprire, ba ca nu se poate, ba ca in functie de decizia bancii se poate sau nu sa se ajunga la sechestru pe imobil.
Eu am aceste nelamuriri si nimeni nu imi poate da o explicatie legala sau se evita acest lucru. Pentru ca, mentionez e ceva dubios cu acest caz, déjà ofiterul de credit de o saptamana nu imi mai raspunde la telefon si nici nu mai comunica cu mine, desi mi-a promis acest lucru, i-am dat zeci de telefoane si mail-uri. Nu imi spune nimeni ce penalizari, dobanzi am la aceasta suma, cum pot sa imi calculez eu suma totala peste o luna, 3 luni, 1 an sau 2 ani.
As vrea sa stiu ce alte obligatii mai am in afara de acea poprire 1/3 din salariul net? Exista vreun termen pentru achitarea restantei, in ideea de a nu se ajunge la sechestru imobiliar? Mai exista alta intelegere la care se poate ajunge cu banca in momentul acesta, pentru achitarea creantei, exceptand poprirea sau achitarea integrala a sumei (creantei)? Precizez ca valoarea creantei este de 17.000 ron.
Cui trebuie sa ma adresez pentru a fi primit in audienta si a-mi explica tot ce implica aceasta executare silita prin poprire pe salariu?
Unde pot sa ii fac plangere ofiterului de credit, pentru ca nu m-a informat cu ceea ce avea sa se intample cu creditul (dosar de executare silitat), desi avea toate datele de contact.
Va multumesc si astept raspunsul d-voastra cat mai urgent. Astept si alte intrebari in cazul in care nu m-am facut prea bine inteles.
Cel mai recent răspuns:
Iuliana Cermak , Avocat
16:53, 22 Aprilie 2010