avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura generala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura generala

bunicul meu mi-a facut o procura generala in urma cu 3 luni. a facut procura deoarece nu avea bani destui pt a face act de vanzare-cumparare.
el este deja si putin senil si recent starea sanatatii lui s-a inrautatit, el momentan fiind internat in spital.

eu as vrea sa imi trec bunurile lui (un apartament, un teren, si un cont la banca) pe numele meu. conform dorientei lui.

in primul rand as dori sa stiu daca este posibil sa trec bunurile lui pe numle meu (cu act de varzare cumparare) folosindu-ma de acea Procura Generala.

si as mai dori sa stiu daca pot fi dat in judecata de catre sotia lui (care imi este bunica vitrega, el fiind recasatorit)
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 19:37, 5 Mai 2008
RADU1983 a scris:

bunicul meu mi-a facut o procura generala in urma cu 3 luni. a facut procura deoarece nu avea bani destui pt a face act de vanzare-cumparare.
el este deja si putin senil si recent starea sanatatii lui s-a inrautatit, el momentan fiind internat in spital.
eu as vrea sa imi trec bunurile lui (un apartament, un teren, si un cont la banca) pe numele meu. conform dorientei lui.
in primul rand as dori sa stiu daca este posibil sa trec bunurile lui pe numle meu (cu act de varzare cumparare) folosindu-ma de acea Procura Generala.
si as mai dori sa stiu daca pot fi dat in judecata de catre sotia lui (care imi este bunica vitrega, el fiind recasatorit)

Nu puteţi să încheiaţi un contract de vânzare-cumpărare pe toate bunurile mandantului, în care dv. aveţi calitatea de mandatar al vânzătorului, pe de o parte şi calitatea de cumpărător în nume propriu.
Bineînţeles că puteţi fi dat în judecată de soţia acestuia, pentru anularea actelor încheiate în baza procurii date de o persoană cu privire la care poate dovedi că nu are discernământ (şi dv. recunoaşteţi că este senil!)......;)
multumesc pt raspuns.

bunicul nu este chiar senil dar mai are momente... e deja batran.. stiti cum este..
oricum, nu exista documente si nimic in acest sens, el este internat in spital cu probleme de sanatate fizica, nu mentala.

in cazul in care scot banii din cont si cumpar o garsoniera pe numele meu. credeti ca sotia lui imi poate crea probleme (ori acum ori dupa moartea bunicului) ?
RADU1983 a scris:

in cazul in care scot banii din cont si cumpar o garsoniera pe numele meu. credeti ca sotia lui imi poate crea probleme (ori acum ori dupa moartea bunicului) ?

Cu siguranţă, deoarece banii din contul bunicului sunt bun comun, dacă nu se dovedeşte că provind din vânzarea unui bun propriu al său. Fiind bun comun, şi soţia acestuia are un drept de proprietate asupra acestora.:D
banii provin din mostenirea din partea strabunicului meu, tatal bunicului. nicidecum nu e bun dobandit in timpul mariajului. deci normal ea nu prea ar avea nici o legatura nu?
in conditiile astea credeti ca e o idee buna sa cumpar cu acei bani o garsoniera pe numele meu?
RADU1983 a scris:

banii provin din mostenirea din partea strabunicului meu, tatal bunicului. nicidecum nu e bun dobandit in timpul mariajului. deci normal ea nu prea ar avea nici o legatura nu?
in conditiile astea credeti ca e o idee buna sa cumpar cu acei bani o garsoniera pe numele meu?

Dacă aveţi o procură generală, şi este aşa cum spuneţi, (moştenirile sunt bunuri proprii, chiar dacă sunt obţinute în timpul căsătoriei)... puteţi folosi banii bunicului teoretic!........... practic, nu cred că îi puteţi folosi în folosul dv., pentru că aveţi calitatea de mandatar al bunurilor mandantului, respectiv administrarea, conservarea şi dispoziţia asupra acestora în folosul bunicului, nu al dv.
Astfel, aşa cum am mai scris astăzi pe un topic, dv. aţi avea o dublă calitate într-un act juridic: calitatea de mandatar-vânzător al bunicului la înstrăinarea bunurilor lui şi calitatea de primitor-cumpărător al acestor bunuri, ceea ce nu prea este legal...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura vanzare si incasare bani armada_maxima armada_maxima Buna ziua, Va deranjez cu urmatoarea intrebare aferenta unei procuri de vanzare -cumparare si incasare bani. In procura apare urmatorul ... (vezi toată discuția)
Nulitate absoluta - anularea titlului de proprietate si, implicit, a actului de vanzare-cumparare mihail123 mihail123 Buna ziua, Un teren a fost instrainat acum ani de zile printr-o [b]procura cu drepturi depline (inclusiv vanzare)[/b]. In procura este trecuta [b]o suma ... (vezi toată discuția)
Nulitate act autentic lipsa cauza pati pati Fiul ii vinde mamei prin mandatar un apartament. In contractul autentificat se specifica ca pretul a fost achitat integral anterior autentifcarii actului. La o ... (vezi toată discuția)