avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Art 35 din Legea sindicatelor 54/2003
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Art 35 din Legea sindicatelor 54/2003

Prin Legea sindicatelor nr. 54/2003 art. 35 alin (1) , ca lider de sindicat aveam dreptul la 5 zile libere care erau renumerate . Aceste zile libere erau inscrise si in contractul coleciv pe ramura si institutie. Prin Decizia nr. 1276 din 12/ 10/2010 a Curtii Constitutionale , art. 35 alin (1) din Legea sindicatelor nr. 54/2003 . admite ca neconstitutional prevederile acestui art.
Din octombrie 2008 de cind sunt lider de sinicat nu am beneficat de acest drep pentru ca conducerea institutiei a refuzat sa-mi acorde cele 5 zile lunar. In cazul meu pot sa cer in instanta acordarea celor 5 zile lunar incepind din octombrie 2008 pina la aparitia Deciziei 1276 din 12/ 10/2010 .
Cu respect,
Murarasu Neculai

Alte discuții în legătură

Articol neconstitutional in legea sindicatelor enco enco Prin Decizia nr.1276 din 12 oct.2010, publicata in MO 746 din 9 nov.2010, Curtea Constitutionala admite excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor ... (vezi toată discuția)
Legea sindicatelor rosu gheorghe rosu gheorghe Dupa ce am aflat pe propria-mi piele, din motivarea instantei care mi-a judecat cazul, ca in calitatea mea de lider de sindicat nu mi se poate aplica art.10 ... (vezi toată discuția)
Angajat poate sa fie presedinte sindicat? hajnyci hajnyci Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca un angajat cu 8 ore poate sa fie in acelasi timp si presedinte sindicat? Multumesc, Hajnalka (vezi toată discuția)