Buna ziua, anul trecut sotul meu a fost sub urmarire penala si a primit nup, a platit o amenda administrativa , am platit-o si gata am crezut noi.
Dar acum am primit o citatie , este chemat in instanta, in calitate de intimat-plangere impotriva rezolutiilor sau ordonantei procurorului de netrimitere in judecata
Nu avem avocat si doresc sa intreb daca este obligatorie prezenta la proces, sau se va judeca in lipsa
Prezenta nu este obligatorie insa este necesara.
Este evident ca in primul rand prin neprezentare se demonstreaza un dezinteres fata de plangerea formulata si fata de instanta, iar in al doilea rand pentru a preintampina o eventuala solutie defavorabila este necesara formularea unei aparari fata de motivele plangerii formulate.
Instanta poate:
-sa admita plangerea si sa desfiinteze rezolutia sau odonanta atacata si sa trimita cauza procurorului in vederea inceperii urmaririi penale,
-sa admita plangerea si sa desfiinteze rezolutia sau ordonanta atacata si sa retina cauza spre judecare,
-sa respinga plangerea ca inadmisibila, tardiva sau nefondata dupa caz.
Daca veti angaja un avocat nu mai este necesara prezenta sotului dvs., acesta putand fi reprezentat.
In concluzie angajati avocat.