avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare cota indiviza
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare cota indiviza

Buna seara,
O prietena a mea mosteneste impreuna cu inca 2 rude(un cumnat si o verisoara),o casa si curtea aferenta.S-a facut inscrierea in Cartea Funciara a bunului imobil pe toti cei 3 comostenitori.
Prietena mea doreste sa vanda cota sa indiviza catre verisoara ei,inainte de dezmembrare.
Mentionez ca prietena mea a dorit mai intai sa doneze partea ei,nefiind f.interesata de obtinerea unui venit din aceasta vanzare.Dar s-au hotarat pt.vanzare ca nu cumva vreun urmas al ei(nu are copii)sa atace mai tarziu donatia in instanta.
Care ar fi varianta cea mai ieftina pt.transferarea cotei sale indivize catre verisoara ei?
Cel mai recent răspuns: clienta noua , utilizator 19:54, 10 Februarie 2011
Prin notar.Este si singura varianta legala.
donatia e mai ieftina dar intr-adevar e mai usor de atacat.
Nu exista nicio diferenta sub aspect financiar intre donatie si contract de vanzare cumparare.
Se cheltuie aceeasi bani.


Prin notar.Este si singura varianta legala.

Legal nu ar fi si prin instanta,chiar daca nu este nici un litigiu?
Nu ar fi mai ieftin?
cu ocazia vanzarii, verisoara prietenei dvs poate face concomitent si iesirea din indiviziune.asa, este cel mai convenabil pentru toate partile,atat ca timp si eficacitate cat si sub aspect financiar.cheltuilile suplimentare sunt mult mai mici fata de acazul in care s-ar face prin 2 operatiuni distincte in timp..cu aceasta ocazie, se poate face o documentatie pentru ambele operatiuni juridice.

Alte discuții în legătură

Transfer proprietăți de pe numele tatălui meu pe numele meu și al fratelui: care ar fi varianta mai ieftină? Biancad2017 Biancad2017 Bună ziua, Va rog sa ma ajutați în situația mea. Tatăl meu deține doua case și o gradina, una moștenire de la bunica iar una a construit-o recent. ... (vezi toată discuția)
Cedare mostenire mariah2010 mariah2010 Buna ziua.Subiectul este urmatorul.Doua surori au facut succesiunea dupa moartea mamei, ambele fiind mostenitoare.Acum , dupa 10 ani una din surori vrea sa ... (vezi toată discuția)
Locuiesc cu prietena în casa bunicilor ei decedați, a căror succesiune nu a fost dezbătută. aș vrea să investesc acolo, mi se poate dona casa fără acordul tuturor moștenitorilor? erikson96 erikson96 Buna ziua, as avea o nelamurire. Eu locuiesc cu prietena mea in casa parinteasca din partea mamei ei. Am vrea sa extindem si sa renovam casa dar in urma ... (vezi toată discuția)