avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Transfer proprietăți de pe numele tatălui meu pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Transfer proprietăți de pe numele tatălui meu pe numele meu și al fratelui: care ar fi varianta mai ieftină?

Bună ziua,
Va rog sa ma ajutați în situația mea.
Tatăl meu deține doua case și o gradina, una moștenire de la bunica iar una a construit-o recent.
Tata dorește sa facă imparteala pe din doua. O casa+teren fratele meu și cealaltă casa +teren pentru mine.
Care ar fi varianta mai ieftină? Din câte am înțeles de la 1 febr 2018 nu se mai percepe impozit la stat pentru casele care au o valoare mai mica de 100000 €.
Mulțumesc!
Ultima modificare: Duminică, 27 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 09:29, 29 Mai 2018
Varianta e.... ca trebuie încheiat înainte un act de dezmembrare a terenului, prin care se delimitează și separa fiecare lot de teren care urmează a fi transmis. Deci primul pas este întocmirea unei documentații cadastrale pentru dezmembrare.
Ulterior puteti încheia fiecare cu tatăl dvs fie un contract de vânzare cumpărare (cu mențiunea că imobilul respectiv va fi bun comun cu sotul), fie un contract de donatie (cu posibilitatea ca imobilul să fie doar bunul dvs propriu)
Dragul meu domn, depinde ce alti mostenitori mai sunt si cat de exacta vreti sa fie imparteala. Daca nu platiti bani pentru imobil, vanzarea nu vad sa fie o solutie. Dezmembrarea seface in situatia in care nu puteti face asta dv. cu fratele dv. mai departe, ulterior. Tatal va poate da o cota indiviza sau va poate da un imobil care sa insemne jumatate din gradina. Fiecare varianta are costurile si riscurile sale.
Mergeti si discutati cu un jurist, fie notar sau avocat, cu actele in fata, sa gasiti variantele posibile si sa intelegeti ce inseamna fiecare ca timp, cost, efort, riscuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrare sau iesire din indiviziune? vida vida Buna ziua, Detinem in coproprietate un teren intravilan ( D 24 m) pe care dorim sa-l dezmembram in 2 loturi egale ca sa stim fiecare partea ce ii ... (vezi toată discuția)
Cedare mostenire mariah2010 mariah2010 Buna ziua.Subiectul este urmatorul.Doua surori au facut succesiunea dupa moartea mamei, ambele fiind mostenitoare.Acum , dupa 10 ani una din surori vrea sa ... (vezi toată discuția)
Bunica mi-a donat 1/2 din casă și o suprafață din grădină, dar copiii ei nu sunt de acord cu ce am primit și nu mă lasă să-mi fac casă acolo. cum aș putea să obțin bucata mea de teren? diana2482 diana2482 Am facut contract de donatie cu bunica si am primit jumate din casa si o suprafata de 1260mp de teten din gradina unde mai au si cei 4 copii ai ei teren.Eu as ... (vezi toată discuția)