Bună ziua,
Va rog sa ma ajutați în situația mea.
Tatăl meu deține doua case și o gradina, una moștenire de la bunica iar una a construit-o recent.
Tata dorește sa facă imparteala pe din doua. O casa+teren fratele meu și cealaltă casa +teren pentru mine.
Care ar fi varianta mai ieftină? Din câte am înțeles de la 1 febr 2018 nu se mai percepe impozit la stat pentru casele care au o valoare mai mica de 100000 €.
Mulțumesc!
Varianta e.... ca trebuie încheiat înainte un act de dezmembrare a terenului, prin care se delimitează și separa fiecare lot de teren care urmează a fi transmis. Deci primul pas este întocmirea unei documentații cadastrale pentru dezmembrare.
Ulterior puteti încheia fiecare cu tatăl dvs fie un contract de vânzare cumpărare (cu mențiunea că imobilul respectiv va fi bun comun cu sotul), fie un contract de donatie (cu posibilitatea ca imobilul să fie doar bunul dvs propriu)
Dragul meu domn, depinde ce alti mostenitori mai sunt si cat de exacta vreti sa fie imparteala. Daca nu platiti bani pentru imobil, vanzarea nu vad sa fie o solutie. Dezmembrarea seface in situatia in care nu puteti face asta dv. cu fratele dv. mai departe, ulterior. Tatal va poate da o cota indiviza sau va poate da un imobil care sa insemne jumatate din gradina. Fiecare varianta are costurile si riscurile sale.
Mergeti si discutati cu un jurist, fie notar sau avocat, cu actele in fata, sa gasiti variantele posibile si sa intelegeti ce inseamna fiecare ca timp, cost, efort, riscuri.
Cedare mostenire
mariah2010
Buna ziua.Subiectul este urmatorul.Doua surori au facut succesiunea dupa moartea mamei, ambele fiind mostenitoare.Acum , dupa 10 ani una din surori vrea sa ... (vezi toată discuția)