avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Iesire din firma
Discuție deschisă în

Iesire din firma

Sunt actionar si administrator pe hartie la un SRL despre care nu mai stiu nimic de peste 5 ani timp in care nu am avut nici o activitate in acea firma. Nu mai stiu nimic de ceilalti doi actionari (care sunt si ei administratori), in afara de faptul ca unul dintre ei este plecat definitiv in strainatate. Firma nu a mai avut activitate in tot acesti ani. Ce trebuie sa fac ca sa renunt la calitatea de actionar si cea de administrator in acea firma? Trebuie neaparat sa-i gasesc pe ceilalti doi?
Poti renunta la calitatea de actionar si de administrator in firma printr-o hotarare a Adunarii Generale a Asociatilor (care sta la baza unui act aditional) prin care te hotarasti sa renunti la aceste calitati, in urma renuntarii tale ramanand doar ceilalti doi. Aceste doua acte trebuie inregistrate la Registrul Comertului. E nevoie ca actele sa fie semnate de toti actionarii. Pentru mai multe detalii e bine sa te adresezi unui notar, unui avocat sau sa ceri consultanta la Registrul Comertului, contra cost.
Anonymous a scris:
>Sunt actionar si administrator pe hartie la un SRL despre care nu mai stiu nimic de peste 5 ani timp in care nu am avut nici o activitate in acea firma. Nu mai stiu nimic de ceilalti doi actionari (care sunt si ei administratori), in afara de faptul ca unul dintre ei este plecat definitiv in strainatate. Firma nu a mai avut activitate in tot acesti ani. Ce trebuie sa fac ca sa renunt la calitatea de actionar si cea de administrator in acea firma? Trebuie neaparat sa-i gasesc pe ceilalti doi?

Anonymous a scris:
>Sunt actionar si administrator pe hartie la un SRL despre care nu mai stiu nimic de peste 5 ani timp in care nu am avut nici o activitate in acea firma. Nu mai stiu nimic de ceilalti doi actionari (care sunt si ei administratori), in afara de faptul ca unul dintre ei este plecat definitiv in strainatate. Firma nu a mai avut activitate in tot acesti ani. Ce trebuie sa fac ca sa renunt la calitatea de actionar si cea de administrator in acea firma? Trebuie neaparat sa-i gasesc pe ceilalti doi?

Este necesar sa ii gasiti si pe ceilalti actionari.Se va intocmi o hotarare AGa ,apoi un contract de cesiune prin care cedati actiunile dvs celorlalti actionari.Urmeaza intocmirea si autentificarea actului aditional si apoi depunerea mentiunii la Registrul Comertului.Sunt avocat si pt mai multe detalii ma puteti contacta la avocatandreeapopa@go.ro sau 0721223325

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din firma anonim anonim Sunt actionar si administrator pe hartie la un SRL despre care nu mai stiu nimic de peste 5 ani timp in care nu am avut nici o activitate in acea firma. Nu mai ... (vezi toată discuția)
Iesire din firma anonim anonim Sunt actionar si administrator pe hartie la un SRL despre care nu mai stiu nimic de peste 5 ani timp in care nu am avut nici o activitate in acea firma. Nu mai ... (vezi toată discuția)