avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu procura??
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu procura??

Fratele meu sa casatorit cu o doamna dintr-un alt judet ,nu au copii si ambii sunt de acord sa divorteze problema este ca ea nu doreste sa vina pentru depunerea actelor la primaria care a oficializat casatoria(spunand ca nu are timp)dar este dispusa sa ii faca mamei ei o procura pentru a depune actele .Este posibil acest lucru se poate imputernici o alta persoana?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 02:20, 17 Februarie 2011
Raspunsul este da, se paote divorta prin reprezentare in baza unei procuri speciale .
In ce consta o procura speciala ,ce anume trebuie mentionat in ea ?



Va multumesc anticipat
Reprezentarea reclamantului in procesul de divort poate opera numai in urmatoarele cazuri :

- daca are domiciliul sau resedinta in strainatate , facandu-se dovada, cu inscrisuri, in acest sens
- daca executa o pedeapsa privativa de libertate
- daca este incapabil sau impedicat de o boala grava sau participe la acest proces

Daca nu sunt intrunite acest cazuri expres si limitativ prevazute de lege, reclamantul trebuie sa se prezinte in instanta, altminteri actiunea va fi respinsa ca nesustinuta , in caz ca discutam numai de absenta sau, sau se va suspenda , daca ambii soti nu participa la proces.



Ea este in tara intr-un alt judet si nu doreste sa vina (nu i se permite acest lucru de la servici)pentru depunerea actelor dar o imputerniceste pe mama ei ,nu va avea loc un proces ,mergem la primaria la care ne-am casatorit nu la tribunal,am inteles ca se poate si asa ,vroiam asa fiu sigur ca este posibil acest lucru si cu procura pt mama ei .
Nu cred ca se poate divorta prin procura ... Divortul administrativ este disponibil insa doar cu acordul ambilor parteneri ... Un argument pentru prezenţa personală a soţilor ar putea fi împrejurarea că la încheierea căsătoriei în faţa ofiţerului de stare civilă părţile se prezintă personal şi semnează actele de stare civilă astfel că prin similitudine la desfacerea căsătoriei prin acordul soţilor este nevoie ca aceştia să fie prezenţi pentru a-şi exprima din nou voinţa proprie.

Alte discuții în legătură

Divort in absenta uneia dintre parti ionelahalus2015 ionelahalus2015 Buna ziua, sunt casatorita in Romania si urmeaza sa divortez, as dori sa stiu daca Este posibil inaintarea actelor, inceperea acestuia, farà prezenta mea in ... (vezi toată discuția)
Divort prin mediere gabicont gabicont Buna ziua, se poate face un divort prin mediere. Sot plecat in strainatate de 11 ani . Nu poate venii dar este de acord. Se poate face si in lipsa acestuia ... (vezi toată discuția)
E posibil un divort in cateva zile? manuela43 manuela43 Va supun atentiei urmatoarea situatie: doi soti cu dubla cetatenie romana-americana au avut casatoria in Romania si au domiciliul in SUA. Vor sa divorteze ... (vezi toată discuția)