avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort prin mediere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort prin mediere

Buna ziua, se poate face un divort prin mediere. Sot plecat in strainatate de 11 ani . Nu poate venii dar este de acord.
Se poate face si in lipsa acestuia !, cu documente notariale. Nu avem nimic de impartit (bunuri materiale, financiare sau copii) decat un certificat de casatorie.
Care este procedura cea mai buna pentru ambele parti. Procesul la tribunal ar fi o trauma pentru mine.
Acordul de mediere tot trebuie ratificat de instanta.

Depuneti actele la notar prin procura pt sot si dvs personal, dar in 30 de zile trebuie neaparat sa se prezinte spre a semna in fata notarului.

Consimtamantul trebuie obligatoriu dat personal, asa cum s-a procedat si la incheierea casatoriei, indiferent ca vorbim de divort la notar, acord de mediere sau instanta ori primarie.
Stimată doamnă, soțul dvs. trebuie doar să întocmească o procură specială la consulat sau la un notar din țara unde se găsește, pe numele unei persoane care să îl reprezinte în procedura de mediere.Alegeți dvs. mediatorul, adresați-vă acestuia cu o cerere de mediere și mai departe veți urma procedura proprie medierii.Totul se va soluționa destul de repede .
Sfatul meu este sa vorbiți cu notarul dacă accepta un divorț asa.
Eu nu cred ca veți divorta la notar dacă soțul nu se prezintă.

Doar la instanta poate fi reprezentat soțul.

Lămuriți acest aspect ca sa nu dați bani aiurea la mediator.
La notar oricum se va vedea ce vreți și e posibil sa nu va facă procura.
Mergeți mai întâi la notar ca sa va lămuriți.
~ Conținut șters la cerere ~

Reprezentarea reclamantului in procesul de divort poate opera numai in urmatoarele cazuri :

- daca are domiciliul sau resedinta in strainatate , facandu-se dovada, cu inscrisuri, in acest sens
- daca executa o pedeapsa privativa de libertate
- daca este incapabil sau impedicat de o boala grava sau participe la acest proces

Daca nu sunt intrunite acest cazuri expres si limitativ prevazute de lege, reclamantul trebuie sa se prezinte in instanta, altminteri actiunea va fi respinsa ca nesustinuta , in caz ca discutam numai de absenta sau, sau se va suspenda , daca ambii soti nu participa la proces.



(reprezentarea in cazul divortului la notar este interzisa conform -art.87 indice 1 al. 7 din Ordinul ministrului justitiei nr. 81/2011 privind completarea Regulamentului de punere in aplicare a Legii notarilor publici si a activitatii notariale nr. 36/1995, adoptat prin Ordinul ministrului justitiei nr. 710/C/1995).







Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort in absenta uneia dintre parti ionelahalus2015 ionelahalus2015 Buna ziua, sunt casatorita in Romania si urmeaza sa divortez, as dori sa stiu daca Este posibil inaintarea actelor, inceperea acestuia, farà prezenta mea in ... (vezi toată discuția)
Cum se poate obtine divortul atunci cand una din parti nu se afla in tara? maryradu maryradu Buna seara, va rog frumos sa imi spune-ti si mie ce trebuie sa fac sa obtin divortul de sotul meu tinand cont ca in momentul de fata nu se afla pe Teritoriul ... (vezi toată discuția)
Divort cu procura?? ContSters101626 ContSters101626 Fratele meu sa casatorit cu o doamna dintr-un alt judet ,nu au copii si ambii sunt de acord sa divorteze problema este ca ea nu doreste sa vina pentru ... (vezi toată discuția)