avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cheltuieli de judecata

o firma de tel mobila m-a dat in judecata pt deschiderea procedurii de faliment datorita unui debit catre ea. la primul termen am cerut amanare pt lipsa de avocat,la al doilea termen am prezentat o tranzactie facuta cu avocatul reprezentat.mi s-a mai acordat inca un termen pt a incheia litigiul pe cale amiabila.intrebarea mea este daca va mai trebui sa platesc cheltuieli de judecata
Ultima modificare: Luni, 5 Mai 2008
cristalina, utilizator
Potrivit art.275 C.proc.civ. , pârâtul care a recunoscut la prima zi de înfăţişare pretenţiile reclamantului nu va putea fi obligat la plata cheltuielilor de judecată, afară numai dacă a fost pus în întârziere înainte de chemarea în judecată.
Ultima modificare: Luni, 5 Mai 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
am inteles.in acest caz faptul ca la primul termen am cerut amanare pt lipsa de avocat nu inseamna ca a fost prima infatisare in care partile sunt legal citate si pot pune concluzii?
Nu. Acel termen nu a fost ceea ce legea numeste "prima zi de infatisare" care nu e totuna cu prima prezentare in instanta/primul termen.
Intr-o formulare nu tocmai academica, situatia s-ar traduce cam asa: eu nu am pregatirea necesara sa ma apar, sa pun concluzii, vreau un avocat. (deci nu a fost un termen la care partile puteau pune concluzii).
multumesc pt clarificare
Nu ati tranzactionat si referitor la cheltuieli de judecata? Ar fi bine si corect...
Oricum, inastantele nu prea dau cheltuieli la tranzactii decat daca se cer expres, de regula se presupune ca toate aspectele litigiului au fost cuprinse in tranzactie...
Avocatul dv. ce va spune?

Alte discuții în legătură

Calcularea datoriei catre o firma de recuperari creante meme1234 meme1234 as dori sa stiu atunci cand o datorie ajunge la firma de recuperari creante, firma respectiva, ce suma poate reclama cu temei legal? ma refer cat restanta ... (vezi toată discuția)
Taxa expertiza nicu_is nicu_is buna ziua, am o intrebare, cat poate ajunge taxa pt o expertiza ? si cine trebuie sa plateasca ? pe scut, sunt in proces cu asociatia de locatari pt o anumita ... (vezi toată discuția)
Problema amalu amalu Ma scuzati ca va deranjez. Am urmatoarea problema : In 7.10.2010 am incheiat un contract de imprumut cu restituire in rate egale de 780 pe luna timp de noua ... (vezi toată discuția)