avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... TVA -u pe constructiile noi
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

TVA -u pe constructiile noi

Sunt unul din beneficiarii unei locuinte individuale(casa) dintr-un complex imobiliar din Bucuresti. Am incheiat la notariat cu dezvoltatorul un ,,Contract de construire" in noiembrie 2009. In contract am termene de plata esalonate in 7 transe. Am platit toata suma din contract .... ultima factura(factura finala) inainte de 1 iulie 2010 (cand s-a marit TVA-ul de la 19 la 24%). In contract la unul din articole scrie: ,,Pretul convenit este ferm si nu poate fi modificat cu exceptia modificarii cotei TVA". Am receptia finala pe 28 februarie si Dezvoltatorul ma anunta ca mai am de plata diferenta de la 19% la 24%. Este legal??? Eu am platit toti banii inainte de 1 iulie 2010...... multumesc anticipat pentru raspunsuri .... cu stima si respect .... florin
Cel mai recent răspuns: flo1966 , utilizator 09:52, 11 Februarie 2011
Dvs ati incheiat un contract de construire si un antecontract de vanzare -cumparare a imobilului urmand ca la finalizarea constructiei si intabularea ei sa incheiati vanzarea? Fiindca daca este asa atunci , din pacate , va trebui sa achitati si acea diferenta de TVA!
Daca in contract scrie ca faceti plati anticipate ( la fel ca in cazul unui leasing), plata pentru ultima transa fiind pentru rata din iulie ( rata platita in avans pentru luna iunie), este corect.

Maran Corina
In 2008 am incheiat un contract de rezervare si am platit o suma mica de bani .... in noiembrie 2009 am incheiat ,,Contract de construire" la notariat. In contract la ,,conditii de plata" am 7 transe .... pe care le-am platit pe etape(de ex: Transa 1=xxxx euro la fundatie + parter .... Transa 4=mansarda ridicata .... Transa 7=curenti slabi +amenajari exterioare).Lucrarile au inceput in noiembrie 2009 .... Locuinta nu mi-a fost predata pana in prezent pt. ca nu s-au finalizat strazile si trotuarele .... astea depind si de primaria de sector. ,,Durata contractului: 18 luni dar fara a depasi 27.februarie 2011. Urmeaza sa fiu chemat pt. receptia casei si dupa aceea sa fac intabularea pe numele meu. Din cate stiu la cartea funciara este facuta deja notificarea pe numele meu. Nu mi se pare normal/legal sa mi se aplice TVA retroactiv.... care-i baza legala pt. aceasta hotie???

Poate nu m-am exprimat bine .... mi se cere diferenta de TVA aplicata la toata valoarea casei .... nu numai la ultima transa....
Ultima modificare: Vineri, 11 Februarie 2011
flo1966, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere informatii cu privire la cota de 5% tva - constructii noi adrivanic adrivanic Bună ziua, In anul 2009 am făcut un contract de construire al unui apartament-garsionieră cu suprafață utilă de 48 mp, plata făcându-se direct la ... (vezi toată discuția)
De unde recuperez tva? adrivanic adrivanic Bună ziua, In anul 2009 am făcut un contract de construire al unui apartament-garsionieră cu suprafață utilă de 48 mp, plata făcându-se direct la ... (vezi toată discuția)
Buna seara ! dezvoltatorul, desi ne-a lasat sa folosim apartamentul, ... volvera volvera Buna seara ! Dezvoltatorul, desi ne-a lasat sa folosim apartamentul, semnand un proces verbal de predare-primire, acum pune presiune pe noi spunand ca cine nu ... (vezi toată discuția)