Sunt patron fara drepturi intr-o firma in care nu am drepturi de administrare. Am dat cu semnatura o singura data, atunci cand au fost intocminte actele. Acum firma este in insolventa bancara si are datorii. Datoriile de pe firma cui revin? Administratorului sau mie? Cine va platii daunele firmele? Va rog daca puteti sa ma ajutati, am nevoie de un raspuns. Va multumesc.
Si in cazul in cazul nu se pot achita creditorii si vor ramane datorii neacoperite, patronului ii revine a plati restul de datorii? Chiar daca nu are drept de administrare?
Lichidatorul in urma rapoartelor lunare pe care este obligat sa le faca conform Legii nr.85/2006, daca va constata ca administratorul a folosit banii firmei in interes personale (pe baza actelor contabile, evident), va solicita instantei de judecata atragerea raspunderii patrimoniale a administratorului in temeiul art.138 din legea de mai sus. Referitor la ultima dvs.intrebare, instanta este in masura fie sa dispuna atragerea raspunderii patrimoniale, fie sa inchida procedura de insolventa, caz in care creditorii pot ataca sentinta de inchidere a procedurii la Curtea de Apel. Creditor poate fi si DGFP-ul chiar si pentru suma derizorie de 1 ron.
Faliment
ContSters69698
Daca sunt asociat la un S.R.L., si firma are datorii de 70000 RON la un furnizor, dar nu are datorii la stat, firma furnizoare poate declansa ... (vezi toată discuția)
Insolventa
mireacaty
Buna ziua ,
Am o firma intrata in insolventa din ian 2014 . Prin procedura s-a vandut bunul din firma ca sa se poata achita datoriile .
Prin vanzare s-a ... (vezi toată discuția)