avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... patron fara drepturi de administrare intr-o firma ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

patron fara drepturi de administrare intr-o firma falimentata

Buna ziua,

Sunt patron fara drepturi intr-o firma in care nu am drepturi de administrare. Am dat cu semnatura o singura data, atunci cand au fost intocminte actele. Acum firma este in insolventa bancara si are datorii. Datoriile de pe firma cui revin? Administratorului sau mie? Cine va platii daunele firmele? Va rog daca puteti sa ma ajutati, am nevoie de un raspuns. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 08:38, 14 Februarie 2011
Pentru gestionarea firmei raspunde administratorul.
Datoriile raman ale firmei, se lichideaza patrimoniul se achita creditorii.
Si in cazul in cazul nu se pot achita creditorii si vor ramane datorii neacoperite, patronului ii revine a plati restul de datorii? Chiar daca nu are drept de administrare?
Lichidatorul in urma rapoartelor lunare pe care este obligat sa le faca conform Legii nr.85/2006, daca va constata ca administratorul a folosit banii firmei in interes personale (pe baza actelor contabile, evident), va solicita instantei de judecata atragerea raspunderii patrimoniale a administratorului in temeiul art.138 din legea de mai sus. Referitor la ultima dvs.intrebare, instanta este in masura fie sa dispuna atragerea raspunderii patrimoniale, fie sa inchida procedura de insolventa, caz in care creditorii pot ataca sentinta de inchidere a procedurii la Curtea de Apel. Creditor poate fi si DGFP-ul chiar si pentru suma derizorie de 1 ron.

Ultima modificare: Vineri, 11 Februarie 2011
actb, utilizator
Multumesc
de obicei raspunde administratorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faliment ContSters69698 ContSters69698 Daca sunt asociat la un S.R.L., si firma are datorii de 70000 RON la un furnizor, dar nu are datorii la stat, firma furnizoare poate declansa ... (vezi toată discuția)
Angajarea raspunderii personale a administratorului ContSters24701 ContSters24701 Sotul meu a avut o societate pe care nu prea a lucrat. La un moment dat a cumparat marfuri pe care le-a revandut unei firme din Galati , cu bilet la ordin fara ... (vezi toată discuția)
Insolventa mireacaty mireacaty Buna ziua , Am o firma intrata in insolventa din ian 2014 . Prin procedura s-a vandut bunul din firma ca sa se poata achita datoriile . Prin vanzare s-a ... (vezi toată discuția)