avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune imobil bucuresti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune imobil bucuresti

Eu si o verisoara am mostenit un imobil in bucuresti, constand din teren 800mp si constructie (casa). As dori sa ies din indiviziune, cumparand partea care nu-mi apartine. care sunt pasii de urmat - discutiile 'neoficiale' neducand la niciun rezultat. Pot sa ma adresez direct instantei sau mai intai ar trebui sa-i fac 'oficial' o oferta prin executor judecatoresc?
Multumesc#-o
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:11, 9 Mai 2008
Daca discutiile amiabile n-au dat roade, o oferta cu ... stampila nici atat. Nimeni nu poate fi obligat sa vanda.
Dar nici dvs nu puteti fi obligata sa ramaneti in indiviziune. (a iesi din indiviziune e altceva decat a cumpara cota parte a celeilalte)
Solutia: actiune de iesire din indiviziune in instanta.
Ultima modificare: Marți, 6 Mai 2008
romascanu, moderator
Multumesc. Inteleg ca o oferta prealabila nu este un pas obligatoriu inainte de demararea actiunii in instanta?:-/
Nu este un pas obligatoriu.
Dar sa fim intelesi: iesirea din indiviziune inseamna ca nu veti mai fi coproprietari pe acel imobil, nu inseamna ca acesta va va reveni dv. exclusiv... Poate insemna ca va reveni celeilalte parti, ca se va imparti in natura...
Depinde si de aspectele de fapt ale situatiei... caci de acestea va tine cont instanta cand va atribui imobilul sau cand il va imparti in natura... Iar noi nu cunoastem cote, imbunatatiri etc.
Multumesc.

da, acestea sunt clare. daca imi manifest dorinta de a cumpara si cealalta parte, instanta nu va dispune si o expertiza pentru evaluarea imobilului? cealalta parte nu doreste sa cumpere,problema este gasirea unui pret just. Rezultatul expertizei instantei va fi obligatoriu sau, daca cealalta parte n-o accepta, se va ajunge la vanzarea la licitatie?

Alte discuții în legătură

Partaj in instanta assportiva assportiva Buna seara! In cazul in care unul din mostenitori doreste sa faca partajul in instanta, din ce stiu instanta poate dispune una din urmatoarele solutii: ori ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune. rog lamuriri A987 A987 Buna ziua. Nu stapanesc termenii juridici si de asta va rog sa ma lamuriti \"babeste\". Parintii au decedat, succesiunea este facuta. Dar unul dintre ... (vezi toată discuția)
Motivatie actiune partaj iesire indiviziune ulise11 ulise11 \"motivatie actiune partaj iesire indiviziune -Drept urmare inteleg sa iesim din indiviziune ,proprietatea nepartajbila comod sa imi fie ... (vezi toată discuția)