Eu si o verisoara am mostenit un imobil in bucuresti, constand din teren 800mp si constructie (casa). As dori sa ies din indiviziune, cumparand partea care nu-mi apartine. care sunt pasii de urmat - discutiile 'neoficiale' neducand la niciun rezultat. Pot sa ma adresez direct instantei sau mai intai ar trebui sa-i fac 'oficial' o oferta prin executor judecatoresc?
Multumesc#-o
Daca discutiile amiabile n-au dat roade, o oferta cu ... stampila nici atat. Nimeni nu poate fi obligat sa vanda.
Dar nici dvs nu puteti fi obligata sa ramaneti in indiviziune. (a iesi din indiviziune e altceva decat a cumpara cota parte a celeilalte)
Solutia: actiune de iesire din indiviziune in instanta.
Dar sa fim intelesi: iesirea din indiviziune inseamna ca nu veti mai fi coproprietari pe acel imobil, nu inseamna ca acesta va va reveni dv. exclusiv... Poate insemna ca va reveni celeilalte parti, ca se va imparti in natura...
Depinde si de aspectele de fapt ale situatiei... caci de acestea va tine cont instanta cand va atribui imobilul sau cand il va imparti in natura... Iar noi nu cunoastem cote, imbunatatiri etc.
da, acestea sunt clare. daca imi manifest dorinta de a cumpara si cealalta parte, instanta nu va dispune si o expertiza pentru evaluarea imobilului? cealalta parte nu doreste sa cumpere,problema este gasirea unui pret just. Rezultatul expertizei instantei va fi obligatoriu sau, daca cealalta parte n-o accepta, se va ajunge la vanzarea la licitatie?