avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... motivatie actiune partaj iesire indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

motivatie actiune partaj iesire indiviziune

"motivatie actiune partaj iesire indiviziune -Drept urmare inteleg sa iesim din indiviziune ,proprietatea nepartajbila comod sa imi fie atribuita si subsemnatul sa fiu obligat la plata unei sulte catre parati , la nivelul valorii de piata a imobilelor '
Intrebarea este daca pote fi reformulata exprimarea ceva gen "plata unei sulte cota parte din cel mai bun pret pretul de vanzare obtinut agreat de majoritate -valoarea de vanzare nu ar putea deveni cumva discretionara in sensul distribuirii unei cote parti diminuate .Imobilul va fi vandut ulterior si impartit intre parti familie numeroasa ?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 03:42, 7 Octombrie 2020
nu se poate " prețul cel mai bun" in acte.
dar pretul rezultat in urma vanzarii ? Valoarea evaluata difera de valoare rezultata in urma vanzarii mia ales in mediul rural
Ultima modificare: Marți, 6 Octombrie 2020
ulise11, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

Dacă v-ați fi înțeles TOTI coproprietarii să realizați o vânzare, urmată de împărțirea prețului vânzării conform cotelor părți ale fiecăruia, atunci acțiunea de ieșire din indiviziune nu și-ar fi avut rostul (și nu mai citeam aici despre motivarea acțiunii pe care ne-o povestiți)

Existența acestei acțiuni pe rolul instanței îmi spune că nu ați reușit să vă înțelegeți în sensul unei vânzări prin bună învoială și împărțirea prețului vânzării (ca modalitate de realizare a partajului).
Iar acum, una dintre părți (reclamantul) cere atribuirea bunului, cu obligarea lui la plata unei sulte către ceilalți coproprietari. Aceasta este o (altă) modalitate de realizare a partajului.
Dacă instanța îi va atribui bunul (lui sau altuia, în caz că o mai fi cerut vreunul atribuirea), atunci nu se va mai ajunge la o vânzare. Iar sulta (= contravaloarea în bani a cotei părți a celorlalți copartajanți) va fi determinată printr-o expertiză.

Puteți oricând să puneți capăt procesului realizând o vânzare prin bună învoială. Dar toți, nu „majoritatea”.


Ultima modificare: Miercuri, 7 Octombrie 2020
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj adriana istrate adriana istrate Sunt divortata. Detin cu fostul sot un imobil cumparat in cote 1/2 fiecare inainte de a fi casatoriti. Ulterior ne-am casatorit. Vrem sa iesim din ... (vezi toată discuția)
Proprietate imobil. andre_1973 andre_1973 Buna ziua! In cazul in care doua persoane au in proprietate un imobil care nu se poate impartii fizic si nu se ajunge la intelegere din punct de vedere al ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune ionut73 ionut73 Buna ziua Va rog frumos sa ma ajutati cu cateva raspunsuri cu privire la problema mea pe care o intampin legata de iesirea din indiviziune. Exista o cladire ... (vezi toată discuția)