"motivatie actiune partaj iesire indiviziune -Drept urmare inteleg sa iesim din indiviziune ,proprietatea nepartajbila comod sa imi fie atribuita si subsemnatul sa fiu obligat la plata unei sulte catre parati , la nivelul valorii de piata a imobilelor '
Intrebarea este daca pote fi reformulata exprimarea ceva gen "plata unei sulte cota parte din cel mai bun pret pretul de vanzare obtinut agreat de majoritate -valoarea de vanzare nu ar putea deveni cumva discretionara in sensul distribuirii unei cote parti diminuate .Imobilul va fi vandut ulterior si impartit intre parti familie numeroasa ?
romascanu
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Dacă v-ați fi înțeles TOTI coproprietarii să realizați o vânzare, urmată de împărțirea prețului vânzării conform cotelor părți ale fiecăruia, atunci acțiunea de ieșire din indiviziune nu și-ar fi avut rostul (și nu mai citeam aici despre motivarea acțiunii pe care ne-o povestiți)
Existența acestei acțiuni pe rolul instanței îmi spune că nu ați reușit să vă înțelegeți în sensul unei vânzări prin bună învoială și împărțirea prețului vânzării (ca modalitate de realizare a partajului).
Iar acum, una dintre părți (reclamantul) cere atribuirea bunului, cu obligarea lui la plata unei sulte către ceilalți coproprietari. Aceasta este o (altă) modalitate de realizare a partajului.
Dacă instanța îi va atribui bunul (lui sau altuia, în caz că o mai fi cerut vreunul atribuirea), atunci nu se va mai ajunge la o vânzare. Iar sulta (= contravaloarea în bani a cotei părți a celorlalți copartajanți) va fi determinată printr-o expertiză.
Puteți oricând să puneți capăt procesului realizând o vânzare prin bună învoială. Dar toți, nu „majoritatea”.
Partaj
adriana istrate
Sunt divortata. Detin cu fostul sot un imobil cumparat in cote 1/2 fiecare inainte de a fi casatoriti. Ulterior ne-am casatorit.
Vrem sa iesim din ... (vezi toată discuția)