avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011

Avand in vedere ca nu se mai da examen in martie precum si faptul ca acel topic s-a transformat intr-un "camp de bataie", am deschis un nou subiect.
va astept cu subiecte si spete interesante.
8,2
Salutare tuturor,
Banuiesc ca sinteti toti terminati dupa examenul de azi. Subiectelele la pr penala mi s au parut sinistre de a dreptul. Am facut 6,90 mai mult cu 15 sutimi ca anul trecut. Sint foarte frustrata si dezamagita sa fiu tot timpul la un pas. Sper ca voi v ati descurcat mai bine.
salut! sunt anul 2 la drept si vroiam sa ma interesez putin despre aceasta admitere la INM. nu stiu prea multe, dar am inteles ca e extrem de greu de intrat aici, si de asta vreau sa va rog dc puteti sa-mi spuneti cam pe ce se pune accentul aici. trebuie invatata materia pe dinafara? sau se pune accentul mai mult pe logica?voi cam cat ati invatat ca sa intrati aici?mersi!
Nu stiu daca este oportun , dar pentru cei care sunt la limita , se merita cateva contestatii. Va spun ce am remarcat eu.
Intrebarea 27 G1. Raspuns corect b) si c) . Cred ca numai b ) este corecta. c) nu poate fi corect pentru ca amnistia postcondamnatorie produce efecte in cazul masurilor de siguranta si am in vedere aici , cea prevazuta de art. 118.1c.pen, " interdictia de a reveni in locuinta familiei " care este conditionata executarea ei de existenta unei CONDAMNARI la o pedeapsa cu inchisoarea de cel putin 1 an . Ori daca luarea unei masuri de siguranta este conditionata de existenta unei condamnari dar acea condamnare este inlaturata prin amnistie , atunci va fi inlaturata si masura de siguranta. Printre efectele amnistiei se numara si inlaturarea interdictiilor si a decaderilor

Intrebarea 35 G1 . raspuns corect a) si c) . ...a) nu e corect pentru ca instanta IN MOD LEGAL poate sa dispuna punerea in miscare a actiunii penale dupa ce a fost sesizata prin rechizitoriu , prin aplicarea extinderii procesului penal pentru alte fapte si pentru alte persoane cand procurorul nu participa la judecata , facand aplicarea art 336 alin 2 si art 337 alin 2 c.p.pen. Vedeti si in Udroiu " Procedura penala " pag.29

Sper sa fie de ajutor

in intrebare, instanta e sesizata prin rechizitoriu. deci procurorul participa obligatoriu

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2014 IM12 IM12 am creat acest grup tocmai pentru a separa pe cei care dau direct pe post cu cei care dau la INM. Cred ca ne ajuta pe toti o asemenea diferentiere, ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura oct-nov 2011 stelutaalistar stelutaalistar Dupa calendarul estimativ afisat de CSM examenul de admitere magistratura se va da in octombrie-noiembrie 2011. Problema este.... dupa ce coduri invatam ? ... (vezi toată discuția)