avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită este un abuz al societatii de recuperari creante?
Discuție deschisă în Executare silită

este un abuz al societatii de recuperari creante?

Buna ziua ,a, si eu unele nelamuriri si sper sa ma ajutati cu explicatii.in anul 2006 am facut un credit la banca si nu am mai platit ratele si primesc telefoane si amenintari scrise de la eos.nu am primit citatie la proces si nici hotarare de la instanta si ei ma ameninta cu executare silita.imi trimit si adrese catre executori,dar din cate am auzit executarea silita se face cu acceptul instantei.ce pot face ?va multumesc.adrian
Cel mai recent răspuns: Tiberiu Savoaia , Avocat 14:48, 11 Februarie 2011
contractul de credit bancar este titlu executoriu conform prevederilor legale in vigoare, astfel incat nu este necesara pronuntarea unei hotarari de catre instanta de judecata in sensul obligarii dvs. la plata creditului acordat. astfel, banca sau mandatarul ei intru recuperarea creantei se poate adresa direct executorului judecatoresc pentru a cere executarea dvs. silita. acesta cere instantei incuviintarea executarii silite, dupa care poate trece la executarea propriu-zisa. abuz din partea recuperatorului de creante poate exista in situatia in care va sicaneaza foarte des, excesiv, cu telefoane, inclusiv la ore nepotrivite, aducandu-va astfel prejudicii. daca asa este si puteti proba, aveti posibilitatea de a-i actiona in judecata in temeiul unei raspunderi civile delictuale, eventual cu daune-interese materiale si morale.
domnule tiberiu,inteleg ca ar trebui sa primesc si eu un exemplar de incuvintare din partea unei instante pentru acel executor ce mi se va adresa desii nu cred ca se va intampla,deoarece primesc asfel de "amenintari" de ani de zile si chiar in decembrie 2010 le-am platit 1000 ron in contul firmei de executare silita
deocamdata nu au demarat procedurile in vederea executarii silite, incearca sa recupereze debitul pe cale amiabila sau mai putin amiabila.
e oarecum si in interesul dvs sa platiti, in cazul in care se ajunge la executare silita, datoriei i se adauga cheltuieli de judecata si executare
inteleg ca nu au demarat procedurile de executare,dar se rezuma doar la amenintari?am primit N notificari la care mi-au anexat si o adresa catre un executor judecatoresc,dar de la executor nu am primit niciodata nimic.de curand ma mancat unde nu trebuia si am cumparat un magazin (constructie provizorie)si acum ma gandesc sa o trec pe numele mamei .daca o trec pe numele ei o mai pot ei executa daca nu am primit notificare ca sa inceput executarea silita?va multumesc din suflet
ar mai fi de precizat faptul ca nu am primit corespondenta recomandata personal..........au fost cateva cirespondente trimise recomandat,dar postasul find baiat bun semneaza el pentru ele si le lasa in cutie sa nu mai urce pana la etajul 3 sa le aduca la usa.alea cred ca pot fi oricand contestate ca si semnatura de primire?

Alte discuții în legătură

De zece ani sunt înștiințat că voi fi executat silit, an de an găsesc în cutia poștală câte o citație de executare silită. pot face contestație la executare pentru prescriere? popem popem buna ziua de zece ani sunt instintat ca voi fi executat silit , an de an gasesc in cutia postala cate o citatie de executare silita . Pot face contestatie la ... (vezi toată discuția)
Creanta vanduta intre 2 firme de recuperare creante; executare silita in curs; incuviintare a executarii de catre instanta Mimi74 Mimi74 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea situatie; - creanta aferenta unui credit neperformant a fost vanduta de catre banca unei firme ... (vezi toată discuția)
Am mici probleme cu o firma de recuperare credite sora13_ella sora13_ella buna ziua as dorisa stiu sieu ce se poate intampla:.... socru meu a facut un credit in 2007 ptr fata lui iar aceasta nu aplatit ratele cred ca de anul trecut ... (vezi toată discuția)