avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... am mici probleme cu o firma de recuperare credite
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

am mici probleme cu o firma de recuperare credite

buna ziua as dorisa stiu sieu ce se poate intampla:.... socru meu a facut un credit in 2007 ptr fata lui iar aceasta nu aplatit ratele cred ca de anul trecut si a primit de curand o scrisoare de la firma eos cu art. 373,385 si 413 cod procedura civila. Am citit aceste coduri dar as vrea sa stiu daca executarea silita se poate face fara a primi si ei o citatie de la tribunal?
Cel mai recent răspuns: Vasile Butucaru Vasile , Mediator 17:48, 15 August 2011
Daca socrul tau a facut creditul,el trebuie sa il restituie. Nu conteaza ca a dat banii unuia dintre copii, el trebuie sa restituie creditul. Daca fata nu ii da banii inapoi nu este treba firmei [editat]. Firma urmareste debitorul adica socrul tau.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Septembrie 2011
gi-jane2, moderator
Executarea silita se face numai prin intermediul unui executor judecatoresc. [editat]este un SRL. Practic, va informeaza prin adresa, mai bine zis va intimideaza, ca daca nu platiti veti ajunge pe mana executorului judecatoresc. [editat] nu are ce sa va faca, doar sa va hartuieasca si se zbat asa ca sa castige si ei un comision din banii platiti de cei pe care au reusit sa-i sperie. Abia cand veti primi o somatie cu antetul unui executor judecatoresc sa intrati in panica pentru ca abia atunci devine treaba serioasa. Pana atunci, nu-i bagati in seama, indiferent cate articole de cod de procedura mentioneaza in adrese.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Septembrie 2011
gi-jane2, moderator
multumesc dar mai am o mica nelamurire ca sa primesc de la executor nu trebuie sa se judece socru meu cu ei? sau eu l-am sfatuit sa mearga sa vb cu cei de la [editat] si sa le dea lunar catew 100ron ptr ca elare 600 ron pensia.
Ultima modificare: Joi, 8 Septembrie 2011
gi-jane2, moderator
Buna ziua

Problema cu aceste societatii de recuperare este una de rang general, sunt experti in a turmenta si a exaspera bietii oameni care impinsi de nevoi au apelat la serviciile bancare platind si asa o dobanda enorma.
Contractul de credit este titlu executoriu si va putea fi pus in executare, dupa ce in prealabil va fi declarata scadenta anticipata, urmand intru-totul procedura executarii silite.
Unitatea bancara se adreseaza acestei societatii de recuperare in schimbul platii unei sume de bani pentru recuperarea debitului initial contractat de dva si a cuantumului dobanzii la care v-ati obligat, dupa ce veti fi inebunit la propriu de zecile poate sutele de telefoane ce le veti primi de la angajatii societatii de recuperare, in situatia in care soarta regularizarii debitului ramane neschimbata avand acordul unitatii bancare societatea de intermediere in recuperarea creantelor se va adresa unui executaor judecatoresc de pe raza Curtii de apel de pe raza orasului de domiciliul al dvs(executorii judecatoresti mai nou au competenta de solutionare a cauzelor de executare silita pe raza Curtiilor de apel) urmand ca procedura civila sa fie drept comun in recuperarea acestui debit la care va fi adaugata si dobanda legala cat si comisionul primit de catre societatea de intermediere in recuperarea creantelor, cuantumul cheltuielilor de executare silita(onorariu de executor judecatoresc, dobanda legala etc).
Ceea ce trebuie sa stiti dvs este ca, in situatia in care nu mai sunteti angajat sapota fie instituita proprirea salariala(masura de executare silita admisa de catre Codul de procedura civila pentru recuperarea creantelor) cat si daca nu posedati nici un bun mobil sau imobil, veti fi declarat in baza analizarii situatiei dvs financiare de catre executorul judecatoresc ca fiind insolvabil si pur si simplu nu are ce sa va faca.
Daca in schimb detineti bunuri imobile(cu titlu de proprietar sau codevalmas) la data inceperii procedurii de executare silita, iar aceste bunuri se afla in codevalmasie cu sotia/sotul(proprietatea comuna a sotilor) iar imprumutul a fost contractat de catre unul dintre soti, unitatea bancara ca si creditor poate cere Judecatoriei de domiciliul partajarea bunurilor comune si pe cale de consecinta executarea silita a cotei parti indivize din acel bun in scopul acoperirii debitului datorat de catre dvs unitatii bancare.
Deci retineti in cazul in care nu aveti nici un bun pe numele dvs executarea silita niciodata nu-si va atinge scopul scontat, tocmai de aceea primiti acele sute de telefoane din partea companiei de intermediere in recuperarea debitului-NU LE CONVINE INCEPEREA PROCEDURILOR DE EXECUTARE SILITA, - rezolvarea problemei pe cale amiabila este singura solutie(benefica pentru unitatea bancara).

Va doresc mult succes,

Cu deosebita stima si consideratie,

Vasile BUTUCARU

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschiderea unui alt dosar de executare silită,la un alt executor ... ghita_28 ghita_28 Deschiderea unui alt dosar de executare silită,la un alt executor după ce a fost respinsă o Incuvintare executare silită, ce a rămas definitiva prin ... (vezi toată discuția)
Rog raspuns maiami maiami As vrea sa stiu ce se intampla in situatia in care nu mai pot plati ratele pt un credit cu ipoteca , avand in vedere faptul ca la data acordari creditului ... (vezi toată discuția)
Plangere penala mariusbm mariusbm Buna ziua, Societatea noastra a avut o seie de B.O. refuzate de catre o societate comerciala. Printre acestea exista 5 B.O. avalizate de catre administrator ... (vezi toată discuția)