Buna ziua ,a, si eu unele nelamuriri si sper sa ma ajutati cu explicatii.in anul 2006 am facut un credit la banca si nu am mai platit ratele si primesc telefoane si amenintari scrise de la eos.nu am primit citatie la proces si nici hotarare de la instanta si ei ma ameninta cu executare silita.imi trimit si adrese catre executori,dar din cate am auzit executarea silita se face cu acceptul instantei.ce pot face ?va multumesc.adrian
recuperatorii de creante nu va pot exacuta silit, doar executorul judecatoresc o poate face, la cererea lor. notificarile pe care vi le tot adreseaza nu au absolut nici o valoare din punct de vedere procedural. va sunt adresate doar pentru a va determina sa va indepliniti obligatiile de plata. daca instrainati bunuri imobile, cu indeplinirea formalitatilor de publicitate imobiliara, acestea nu vor putea, pentru moment, face obiectul unei executari silite, insa creditorii vor putea cere revocarea actelor de transfer facute in dauna interesului lor, astfel ca, in final, se vor putea indrepta cu executarea silita si impotriva acestor bunuri.