avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Art. 14, lit. e) din Legea nr. 89/2010
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Art. 14, lit. e) din Legea nr. 89/2010

Buna ziua,
in urma unei sesizari, s-a verificat continutul unei masini ce facea transportul marfii pentru firma, constatandu-se un plus, fata de avize, de 25 produse de panificatie. Ca urmare conform legii 89/2010, art 14 lit e, s-a dispus confiscarea sau ridicarea in vederea confiscarii (nu s-a specificat in PV) masinii, cu produsele neavizate. Problema e ca masina e in proprietatea administratorului si nu exista nici un act de inchiriere sau contract de carausie. Am primit si o amenda contraventionala de 3000 lei.
Ce putem face sa recuperam masina si sa iesim cat mai curat?
Ce risca agentul economic, dar administratorul, proprietar al masinii?
Multumesc din suflet pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: ginapetreus , utilizator 08:43, 6 Iulie 2011
contestati pv si incercati schimbarea sanctiunii in avertisment ptr lipsa pericolului social - ptr 25 de paini sa iti confiste masina este cam mult. eu zic ca exista sanse, mai ales ca practica in instante pe schimbarea sanctiunilor exista (incepind cu rovigneta si pina la cele de la circulatie). tot judecatorul poate dispune si anularea masurii confiscarii, prejudiciul suferit de stat este mult prea mic raportat la valoarea confiscata.
Multumesc din suflet. Am contactat un avocat si voi incepe procedurile sugerare de dumneavoastra. Am mai aflat (zvon), ca dupa ce inregistrez contestatia procesului verbal, voi putea obtine un certificat de grefa, cu care ma pot prezenta la Politie si imi voi putea recupera masina, pentru a o folosi, pana la finalizarea procesului. Am omis sa mentionez ca autoutilitara confiscata nu era inscrisa pe firma, ci era proprietatea personala a administratorului. Ma puteti lamuri in acest sens?
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Februarie 2011
ginapetreus, utilizator
Buna ziua.
Revin cu solutia data de Judecatorie:
"Admite plângerea formulată de petentul X împotriva procesului-verbal seria.... nr. .... întocmit la data de ........ de agenţi constatatori din cadrul intimatului IPJ ........ Respinge ca neîntemeiată plângerea forulată de petenta SC ....SRL împotriva procesului-verbal seria ... nr. ........întocmit de agenţi constatatori din cadrul intimatului IPJ ......, plângere înregistrată sub nr. de dosar ......./...../2011, dosar conexat la prezentul dosar. Anulează în parte procesul-verbal atacat, în ceea ce priveşte sancţiunea complementară privind confiscarea autoutilitarei marca .......cu nr. de înmatriculare ........., proprietatea petentului X. Menţine celelalte dispoziţii ale procesului-verbal atacat. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare."
Am castigat masina si ne-am invatat lectia.
Multumesc pentru sustinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire autovehicul confiscat pe procedura fiscala godspeed godspeed Buna seara:) Speta supersimplificat: In 2006 fiscul intocmeste un PV de constatare si sanctionare a contraventiilor prin care se dispune masura amenzii si a ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - depasirea vitezei mick7m mick7m in zona Pielesti- Bals pe niste pante exista intradevar limita de viteza mai intai la 70 apoi la 50 .mi s-a intamplat sa dau intr-un radar ,exact pus cum ... (vezi toată discuția)
Formulare cerere plangere contraventionala claudia_vasilica claudia_vasilica Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu: - Formularea unei cereri de chemare in judecata in vederea anularii unui proces-verbal si al redobandirii permisului de ... (vezi toată discuția)