avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Constatare amiabila...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Constatare amiabila...

Salut!

Am si eu o nelamurire in legatura cu o constatare amiabila. Acum 2 saptamani am avut un accident cu un Audi .Eu megeam drept pe sensul meu de mers soseaua fiind doar cu o banda pe sens. Undeva in stanga mea pe contrasens mai inspre partea carosabila se afla o masina (A4) care a incercat sa intoarca pe toata soseaua. Manevra bineinteles ca nu i-a reusit si m-a lovit in lateral fata stanga, dupa care am pierdut controlul si m-am trezit intr-un stalp. Am mers pe partea amiabila ca sa nu-i ia fetei pemisul, am facut toate actele, am fost la astia la asigurare (GROUPAMA), ne-au facut poze amandurora, am dat declaratii amandoi, ne-au deschis dosarele si ne-am dus amandoi masinile in service. Ea avand masina asigurata si CASCO si RCA tot la groupama. Ea a obtinut acceptul de plata in cateva zile. Mie mi-a trimis instiintare ca se suspenda plata pana la stabilirea vinovatiei, cauzele si imprejurarile in care s-a produs accidentul. Eu am citit in instiintarea aia ca terbuie sa ne anunte pe amandoi.Ea nu a primit nici o instiintare (masina ei este in leasing -trebuia sa primeasca firma de leasing instiintare?) .Daunele masiini mele (VW GTI) s-au ridicat la astia de la Porsche la 10. 000 EURO :O (Nesimtiti.... stiu). Am sunat la Groupama si mi-au spus ca dosarul meu fusese re-repartizat pt ca depasea suma de 20.000 RON. La ce sa ma astept de la ei? Am sanse sa-mi primesc banii? De ce nu o ancheteaza si pe d-soara?(ea primind acceptul de plata ). Trebuie sa astept 3 luni?
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 23:52, 11 Februarie 2011
Daca nu este declarata dauna totala se va rezolva cu siguranta. Groupama este un asigurator care se respecta.
In primul rand multumesc pentru promtitudine! As vrea totusi sa va mai intreb daca aveti idee cam cat dureaza de obicei toata tevatura asta.Masina este in service de aproape 2 sapt. si sta....acolo.
Cred ca cei mai in masura sa raspunda la toate intrebarile dvs.este Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.
Daca tot aveti CASCO la GROUPAMA deschideti dosar de dauna pe CASCO si va dura mult mai putin iar asiguratorul dv se va ocupa de recuperarea banilor de la asiguratorul prsoanei vinovate fara sa va mai bateti atata capul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu un asigurator Cheater23 Cheater23 Salut! am avut un accident acum vreo 3 saptamani, in urma caruia eu am avut daune la masina de 10000 Euro iar cea care m-a lovit(vinovatul) doar 1000Euro.Am ... (vezi toată discuția)
Accident Dima Mihaela Dima Mihaela Buna seara. Cine ma ajuta si pe mine cu raspunsul la urmatoarea intrebare : - accident din culpa, neacordare de prioritate, cealalta masina de firma. Ne ... (vezi toată discuția)
Dauna totala autoturism leasing razvan102683 razvan102683 Buna ziua. Vreau sa va intreb si eu cate ceva. Am avut un accdent rutier in data de 06.03.2010 din care a rezultat dauna totala a autoturimului meu. Cineva a ... (vezi toată discuția)