avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acuzata de minus in gestiune
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acuzata de minus in gestiune

Buna ziua !
Sora mea a lucrat ca vanzatoare la un magazin ,pe 1 feb si-a depus preaviz pe data de 7 s-a facut un inventar la care patroana spune ca a iesit lipsa 15 mil 3 vanzatoare sa ca o sa le opreasca bani . Se poate face ceva ca sa isi recupereze bani ?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 19:32, 11 Februarie 2011
Trebuie sa existe o hot. judecatoreasca care a constatat prejudiciul si reaspunderea fiecarui salariat in parte.

Codul muncii: Art. 164. - (1) Nici o reţinere din salariu nu poate fi operată, în afara cazurilor şi condiţiilor prevăzute de lege.
(2) Reţinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decât dacă datoria salariatului este scadentă, lichidă şi exigibilă şi a fost constatată ca atare printr -o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.
pneagu a scris:

Trebuie sa existe o hot. judecatoreasca care a constatat prejudiciul si reaspunderea fiecarui salariat in parte.

Codul muncii: Art. 164. - (1) Nici o reţinere din salariu nu poate fi operată, în afara cazurilor şi condiţiilor prevăzute de lege.
(2) Reţinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decât dacă datoria salariatului este scadentă, lichidă şi exigibilă şi a fost constatată ca atare printr -o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.

Si unde ar trebuisa se adreseze ?La itm sau garda financiara ?

Trebuie sa existe o hotarare judecatoreasca care a constatat prejudiciul si reaspunderea fiecarui salariat in parte.
Gasiti raspuns in codul muncii : Art. 164 - aliniatul 1 si 2

Sincer nu stiu unde este mai bine. Poate alti colegi va indruma. Dar este bine sa sesizeze ITM, sa conteste in instanta poprirea sau sa ceara garzi financiare sau cine se ocupa de asa ceva, un inventar amanuntit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputare marfa lipsa la inventar CARMEN GHIMBASAN CARMEN GHIMBASAN Buna ziua. Am avut un angajat lucrator comercial cu gestiune care si-a dat demisia si care in ultimele doua zile de preaviz cand trebuia sa inventariem marfa ... (vezi toată discuția)
Firma poate opri bani din salariu fara acceptul salariatului? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Inainte de incheierea activitatii,in urma unui inventar care ii privea pe toti angajatii magazinului,si la care si eu am participat,firma a constatat o dauna ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu ContSters160295 ContSters160295 In ce articol de lege se incadreaza abuzul comis de un director care opreste bani din salariul angajatului fara sa-i prezinte acestuia cadrul legal in temeiul ... (vezi toată discuția)