avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... imputare marfa lipsa la inventar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

imputare marfa lipsa la inventar

Buna ziua.
Am avut un angajat lucrator comercial cu gestiune care si-a dat demisia si care in ultimele doua zile de preaviz cand trebuia sa inventariem marfa si sa predea gestiunea nu s-a mai prezentat la serviciu. Contractul de munca l-am desfacut cu art.79 demisie deoarece cei de la ITM mi-au spus ca nu pot sa-i desfac disciplinar deoarece nu are trei absente nemotivat consecutiv. In urma inventarului pe care l-am facut in absenta lui am constat lipsa marfa. Angajatul mai are de luat drepturi salariale pe luna Mai si Iunie. Spuneti-mi va rog sub ce forma as putea sa imput aceasta lipsa fara sa incalc legea avand in vedere ca lipsa paguba depaseste drepturile lui salariale?
Cel mai recent răspuns: Erika Diana , Consilier juridic 19:17, 17 Iunie 2010
Nu puteti sa-i opriti drepturile salariale fara sa aveti o hotarare judecatoreasca, trebuie deschisa actiune in instanta, dovedit prejudiciul de acel faptuitor, art. 270(1) din Codul Muncii.
Potrivit art. 164 din Codul muncii, retinerile cu titlu de daune, cauzate angajatorului, nu pot fi efectuate decat daca datoria salariatului este scadenta, lichida si exigibila si a fost constatata ca atare printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila. prin urmare asa cum precizeana dl Florin 72 actionati in instanta in baza art.270 CM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere salariu floringherasim floringherasim Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea problema: am fost angajat in perioada septembrie 2010-octombrie 2010 ca reprezentant vanzari la o societate. In primul ... (vezi toată discuția)
Mai vad salar dupa demisie neacceptata? leustean leustean buna ziua, as vrea sa stiu daca mi se desface contractul de munca indisciplinar (3 zile nemotivate - nu mi-a acceptata demisia la zi), are voie angajatorul sa ... (vezi toată discuția)
Demisie zi cu probleme onoono onoono Am si eu cateva nelamuriri daca ma poate ajuta cineva…mam angajat ca si gestionar- consilier vanzari , anul trecut in octombrie la o firma de cadouri, ... (vezi toată discuția)