avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... adeverinta de vechime in serviciu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

adeverinta de vechime in serviciu

Care sunt pasii de urmat in vederea obtinerii unei adeverinte de vechime in serviciu, pentru o perioada lucrata fara carte de munca?
Concret:
- dupa terminarea liceului, in 1979, am lucrat, aproximativ 6 luni in sistemul de invatamant - ca suplinitor (titulara postului, invatatoare la clasa a III-a, fiind in concediu pre/post-natal);
- mentionez ca, pentru perioada lucrata (nov 1979-aprilie 1980) nu mi s-a intocmit carte de munca si nu mai retin ce forma de angajare am semnat (contract pe perioada determinata/ colabore? si/sau daca a existat asa ceva pe atunci...) dar am beneficiat de un salariu lunar aferent.
- din septembrie 1985, ca urmare a absolvirii facultatii (1980-1985) si a repartizarii la post, detin CARTE DE MUNCA, cu vechime neintrerupta pana in prezent.
Sub incidenta caror legi pot face demersurile necesare pentru obtinerea adeverintei de vechime in munca pentru cele 6 luni lucrate (nov 1979-aprilie 1980), in vederea completarii cartii de munca si in perspectiva, pentru calcularea punctajului de pensie?
Care sunt institutiile abilitate in acest sens ?
Precizez ca activitatea de suplinitor am desfasurat-o intr-o comuna din raza orasului Oltenita/Calarasi

Alte discuții în legătură

Corectari in carnetul de munca (vechime în învãþãmânt) mirandolina53 mirandolina53 Bună - seara, Am marea rugăminte de a mă ajuta cu un răspuns la următoarea problemă : - sunt în litigiu de muncă cu liceul la care sunt angajată. ... (vezi toată discuția)
Pensie Georgica112 Georgica112 Bună ziua. Am pe mama mea care a lucrat la fosta Apaca din București din anul 1980.doreste sa iasă la pensie acum, dar a intervenit o problema. Cei de la ... (vezi toată discuția)
Venitul din cartea de munca ceraselaco ceraselaco Buna ziua Nu stiu daca e real, dar unii prieteni mi-au spus ca ce e trecut ca venit in cartea de munca (retributie tarifara scrie acolo) nu are inclus si ... (vezi toată discuția)