Bună - seara,
Am marea rugăminte de a mă ajuta cu un răspuns la următoarea problemă :
- sunt în litigiu de muncă cu liceul la care sunt angajată. Un capăt de cerere se referă la ştergerea şi corectarea în carnetul de muncă a unor rânduri, privitor la calculul şi înregistrarea eronată a vechimii în muncă. Concret :
- în sept.1979 am fost repartizată, prin ordin guvernamental, la o unitate şcolară, ca absolventă de studii superioare, fără examen de licenţă.
- în februarie 1982 am susţinut licenţa, iar în anul 1985 am obţinut definitivatul în învăţământ.
Raportat la aceasă situaţie întrebarea este următoarea :
- ce TREAPTÃ DE VECHIME trebuia calculată şi înregistrată în carnetul de muncă la 01.10.1985, în condiţiile în care am activat, fără întrerupere numai în învăţământ ?
În carnetul de muncă au fost înregistrate următoarele date :
- 15.09.1979 profesor II, stagiar, până în febr. 1982 când am obţinut licenţa.
- 01.03.1982, profesor I, stagiar .
- 01.06.1984,profesor I, stagiar, când a fost înregistrată şi prima treaptă de vechime : 2-3 ani ( în realitate erau 4 ani şi 9 luni vechime).
- 01.10.1985, profesor I, definitiv, treapta de vechime 3-5 ani ( în realitate erau 6 ani vechime).
- 01.04.1986 a fost înregistrată treapta de vechime 5-10 ani.
Consider că treptele de vechime de mai sus trebuia înregistrate începând cu data de 01.03.1982, momentul în care am susţinut licenţa, astfel încât , data obţinerii definitivatului (01.10.1985) să corespundă cu vechimea reală în învăţământ şi înregistrată treapta de vechime 5-10 ani.
Nu înţeleg ce legătură au gradaţiile cu VECHIMEA în muncă mai ales că am lucrat,neîntrerupt, numai în învăţământ ?
Vechimea în muncă nu este luată în considerare din momentul în care se întocmeşte un carnet de muncă?! CE probează acest carnet ? În primul rând, VECHIMEA în muncă !
ªtiu că este încurcată această problemă, dar am nevoie de un raspuns clar, cu trimitere la legi, articole,etc.
Referitor la cele expuse mai sus, am apelat la Ministerul Educaţiei de unde am primit răspuns că " ÎNCADRAREA a fost corectă",cu referire la perioada cât am fost profesor stagiar. ªtiam că până la momentul obţinerii definitivatului profesorii sunt consideraţi stagiari. Eu contest modul de calcul al VECHIMII în muncă, nu încadrarea profesională.
Sper din toată inima în ajutorul Dvs. în elucidarea aceastei probleme, pentru care vă mulţumesc anticipat, cu toată consideraţia,
Mirandolina
Cel mai recent răspuns:
ana-cer , moderator
21:57, 24 Noiembrie 2011