avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie

Bună ziua. Am pe mama mea care a lucrat la fosta Apaca din București din anul 1980.doreste sa iasă la pensie acum, dar a intervenit o problema. Cei de la casa de pensii iau cerut adeverinta de unde a lucrat. A fost la Apaca și i sa eliberat o adeverinta cu ani de vechime începând cu anul 1991 pana în 2009 cand a încetat sa mai lucreze pt ei. Am întrebat pe doamna de acolo unde sunt restu de ani lucrați adică din 1980 pana 1991 și am primit un simplu ridicat din umeri. Mama are cartea de munca fizic acasă care dovedește ca a lucrat din anul 1980. Ce pot sa fac unde sa apelez și unde ma îndrumați sa ma duc? Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Georgica112 , utilizator 20:29, 8 Noiembrie 2017
Daca are carnet de munca, atunci perioada din 1980 nu este mentionata in carnet?
Pai tocmai asta este problema când am depus cererea pt. Eliberarea adeverinței am anexat la aceasta cerere și copie după acel carnet dovedind ca a lucrat din anul 1980. În ciuda acestor dovezi depuse alături de cerere nu i sa eliberat aceasta adeverinta conform carnetului. Carnetul este eliberat în anul 1979 atunci când a făcut școală de calificare munca a început-o în anul 1980. De atunci sa consemnat în acel carnet tot ce a lucrat pana în anul când sa scos acele carnete pt cele electronice.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Noiembrie 2017
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca baby65 baby65 am lucrat la fabrica confectii si tricotaje bucuresti ( apaca) si la cooperativa arta populara covoare persane manual Mentionezi . la APACA am lucrat 1 an ... (vezi toată discuția)
Dreptul omului - adeverinte grupa hANGHIUC hANGHIUC am lucrat din anul 1976 pina in 1979 la fab de mob militari bucuresti acum cau sa-mi completez dosarul ptr pensie dar cei de la mobins S.A. spun ca arhivele au ... (vezi toată discuția)
Carte de munca mjecu mjecu Pierdut prima carte de munca de la primul loc de munca, anii 1975-1979. Am copie cu anii de munca dupa adeverinta eliberata de lichidator. Originalul nu-l ... (vezi toată discuția)