avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... cas pensionari
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

cas pensionari

as dori sa stiu , daca sint pensionar, si realizez si venituri din activitati independente, trebuie sa platesc pentru aceste venituri, cas la pensii?
Cel mai recent răspuns: iancu123 , utilizator 14:31, 11 Februarie 2011
Ca pensionar la limita de varsta pentru PFA nu se datoreaza contributie de asigurari sociale.
În sistemul public de pensii, plata pensiei se suspendă începând cu luna următoare celei în care a intervenit una dintre următoarele cauze:
b) pensionarul, beneficiar al unei pensii anticipate sau al unei pensii anticipate parţiale, se regăseşte în una dintre situaţiile prevăzute la art. 6 alin. (1) pct. I, II sau IV, cu excepţia consilierilor locali sau judeţeni;
Pct. IV se refera la activitati independente.
dar daca pensionarul este la limita de varsta si este membru CA, plateste CAS pensie, pentru indemnizatia de membru CA !!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de serviciu anticipata partiala si pfa mihlim mihlim buna ziua, Sunt poseseoarea unei pensii de serviciu anticipata partiala cf legii 164 in baza careia m-am pensionat si pensie pentru limita de varsta conf ... (vezi toată discuția)
Pensionat anticipat si pfa sorin_1 sorin_1 Sunt pensionat anticipat din anul 2009 si am un pfa infiintat in 2010. Vreau sa stiu daca in urma modificarilor aparute la legea pensiilor si a salarizarii in ... (vezi toată discuția)
Cumulul pensiei cu alte venituri Eva_56 Eva_56 Ca pensionar pot realiza alte venituri; -profesionale -cu contract de munca contracte de comision etc... (vezi toată discuția)