avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

am o întrebare în legătură cu indemnizaţia de şomaj....am fost profesoară la o şcoală genarală timp de un an şi ceva, după care am intrat în concediu de creştere copil care a tinut pana în luna aceasta....problema este ca eu nu sunt titularizată pe post...şi vreau să ma angajez în altă parte cu salariul minim pe economie pe o luna sau mai multe luni...problema este că dacă mă angajez o lună o să pot dupa aceea să intru in şomaj? până în septembrie când o săăncerc să mă titularizez pe postul din învătământ?
în cazul în care o să ramân din nou insărcinată(îmi doresc fff mult un al doilea copil):D...o să pot să intru din nou în concediu de crestere copil?
dacă nu se poate aşa ce mă sfătuiţi să fac....:((
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:16, 11 Februarie 2011
1. Veti beneficia de indemnizatie de somaj oricand veti avea (in ultimele 24 de luni) 12 luni cotizate la somaj.
2. Daca in acesta luna ati terminat CCC puteti beneficia de indemnizatie de somaj daca ati avut CIM pana la intrarea in CCC. Depinde cum a incetat acest CIM (cu ce articol din Codul muncii).
3. De indemnizatie pentru CCC veti beneficia daca in cele 12 luni premergatoare nasterii aveti venituri impozabile provenite din salariu, activitati independente sau activitati agricole (conform Codului fiscal) sau perioade asimilate (aceleasi conditii au fost si cand ati intrat prima data in CCC).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc al doilea copil mihalcea88 mihalcea88 Buna ziua! Sunt in CCC cu primul copil pana la implinirea varstei de 2 ani adica 2.05.2016! Am urmatoarele nelamuriri: - am intrat in concediu avand contract ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil virginia g virginia g Sunt insarcinata si lucrez cu cm pe perioada determinata,adica pe 31 sept imi expira contractul,iar eu ar tb sa intru in prenatal pe 10 sept.Aangajatorul a ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate si ccc pt salariata pe perioada determinata carmen1986 carmen1986 Buna ziua! In cazul in care la data de 31 mai 2011 mi se incheie CIM - perioada determinata, si am intrat in concediu de maternitate incepand cu data de 02 ... (vezi toată discuția)