avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... somatie de plata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

somatie de plata

buna ziua.pe data de 5 mai 2008 am fost chemata in instanta de Rds pentru fond-somatie de plata.e vorba de 2 facturi emise pentru aprilie si mai 2005,perioada in care eu nu am beneficiat de conexiune la internet deoarece reziliasem contractul cu rds.problema este ca toate actele legate de aceasta reziliere nu mai exista,eu aparand ca deconectata din cauza neplatii.nu am cum sa dovedesc acea reziliere,nu mai m nici un act din acea perioada.
pe 1 mai am platit totusi cele 2 facturi in valoare de 670lei iar ieri instanta a hotarat sa platesc si penalitatile de vreo 1400 lei.ce pot face acum,pentru ca nu vreau sa platesc aceste penalitati?repet ca eu nu am beneficiat de conexiune la internet pentru acele 2 luni.pot face contestatie la tribunal?am nevoie de avocat pentru asta?...va multumesc
ps.ce le-a trebuit sa astepte 3 ani de zile ca sa ma cheme in instanta pentru plata facturilor?
Cam tarziu va angajati un avocat!
Macar mergeti la o consultatie sa vada daca se mai poate face ceva. Dar fara dovezi...
danielacristache a scris:

buna ziua.pe data de 5 mai 2008 am fost chemata in instanta de Rds pentru fond-somatie de plata.e vorba de 2 facturi emise pentru aprilie si mai 2005,perioada in care eu nu am beneficiat de conexiune la internet deoarece reziliasem contractul cu rds.problema este ca toate actele legate de aceasta reziliere nu mai exista,eu aparand ca deconectata din cauza neplatii.nu am cum sa dovedesc acea reziliere,nu mai m nici un act din acea perioada.
pe 1 mai am platit totusi cele 2 facturi in valoare de 670lei iar ieri instanta a hotarat sa platesc si penalitatile de vreo 1400 lei.ce pot face acum,pentru ca nu vreau sa platesc aceste penalitati?repet ca eu nu am beneficiat de conexiune la internet pentru acele 2 luni.pot face contestatie la tribunal?am nevoie de avocat pentru asta?...va multumesc
ps.ce le-a trebuit sa astepte 3 ani de zile ca sa ma cheme in instanta pentru plata facturilor?

Cum adică ati reziliat contractul cu RDS pentru lipsa conexiunii de internet si actele nu mai exista?
A fost o cerere de reziliere acceptata de furnizorul de telefonie? Daca da, aceasta trebuia inregistrata la furnizor...
Puteti ataca hotarirea instantei de fond cu cerere in anulare in termen de 10 zile de la data comunicarii ordonantei care contine somatia de plata si solicita instantei sa dispuna obligarea furnizorului de a depune aceste inscrisuri, potrivit art. 172 Cod proc. civila.
Cu privire la faptul ca reclamantul a stat 3 ani de zile pana sa va dea in judecata, este problema si dreptul lui.;) A avut interes pentru obtinerea penalitatilor calculate pe nr. zilelor de intarziere....:D
Parerea mea este sa va angajati un avocat. ;)
eu am reziliat pentru ca am facut imediat contract cu o retea de cartier.actele de reziliere cineva din rds le-a pierdut.
am angajat avocat,astazi i-am dat actele si maine ma anunta ce sanse de castig am.
danielacristache a scris:

eu am reziliat pentru ca am facut imediat contract cu o retea de cartier.actele de reziliere cineva din rds le-a pierdut.
am angajat avocat,astazi i-am dat actele si maine ma anunta ce sanse de castig am.

Ar trebui sa aveti in vedere si prevederile Legii nr. 193/2000
Astfel art. 4. alin. 1 aratã cã „O clauza contractuala care nu a fost negociata direct cu consumatorul va fi considerata abuziva daca, prin ea însasi sau împreuna cu alte prevederi din contract, creeaza, în detrimentul consumatorului si contrar cerintelor bunei-credinte, un dezechilibru semnificativ între drepturile si obligatiile partilor”. Alin. (2) O clauza contractuala va fi considerata ca nefiind negociata direct cu consumatorul daca aceasta a fost stabilita fara a da posibilitate consumatorului sa influenteze natura ei, cum ar fi contractele standard preformulate sau conditiile generale de vânzare practicate de comercianti pe piata produsului sau serviciului respectiv.
Lista cuprinsã în Anexa Legii nr. 193/2000 cuprinde cu titlu de exemple tipuri de clauze abuzive din care urmãtoarele ar fi aplicabile în cauzã:
c) obliga consumatorul sa îsi îndeplineasca obligatiile contractuale, chiar si în situatiile în care comerciantul nu si le-a îndeplinit pe ale sale; (Insa "vorba" Gabrielei(A) - proba - ati putea insa cere, in cadrul cererii de anulare, ca RDS sa depuna dovada ca ati folosit reteaua lor in perioada respectiva, puteti depune dovada ca ati folosit alta retea, care in lipsa unei probe contrare din partea RDS ar putea sa formeze o oarecare convingere instantei.
i) obliga consumatorul la plata unor sume disproportionat de mari în cazul neîndeplinirii obligatiilor contractuale de catre acesta, comparativ cu pagubele suferite de comerciant; chestiune care trebuie analizatã în conditiile în care RDS pare ca nu a suferit nici o pagubã.
Multumesc,ii voi comunica avocatei.desemenea am luat legatura cu firma de la care am beneficiat de internet pe perioada aceea,adica cea imediat urmatoare rds-ului, si este de acord sa-mi fie martor,deci voi dovedi ca am beneficiat de internet de la ei si am si platit acolo.sper sa ajute si asta :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anpc ori nu cunoaste legea 161/2010, ori are in componenta comisari incompetenti (eventual.......corupti)! CONSTANTINCINTAR CONSTANTINCINTAR Cu ceva timp in urma am cerut parerea, intr-un mesaj privat, domnisoarei/doamnei Andreea Lisievici in legatura cu dorinta mea de denuntare unilaterala a unui ... (vezi toată discuția)
Incetare contract furnizor internet dariad dariad Astazi am vrut sa incetez contractul cu furnizorul de internet (am optat pentru alt furnizor) si am avut surpriza sa mi se spuna ca nu e posibil decat dupa ce ... (vezi toată discuția)
Problema contract rds mihbar mihbar Buna ziua Sunt intr-o situatie total neplacuta cu cei de la RCS-RDS Romania. In urma cu 6 ani am facut un contract ei pentru un serviciu CableLink. In ... (vezi toată discuția)