Astazi am vrut sa incetez contractul cu furnizorul de internet (am optat pentru alt furnizor) si am avut surpriza sa mi se spuna ca nu e posibil decat dupa ce trece luna in curs. Adica sa mai platesc si luna aceasta abonamentul integral. Deci acum am 2 furnizori de internet si voi plati 2 abonamente pentru ca furnizorul la care vreau sa renunt spune ca nu se poate acum.
Ce prevedere legala da dreptul furnizorului de internet sa-mi refuze incetarea contractului incepand cu data la care doresc eu? Mentionez ca acest contract a fost facut in 2006, cu termen nelimitat.
Din postarile existente pe forum am inteles ca exista posibilitatea notificarii de reziliere. Dar pentru asta nu trebuie sa existe un motiv imputabil celeilalte parti? Plus ca in acest caz exista si un termen de 20 de zile in contract. Eu doresc incetarea imediata pentru ca am deja alt furnizor de internet. In contract scrie despre incetarea contractului si o alta varianta: Prin acordul de voinţă al părţilor, in termenul de valabilitate, fără plata de daune, dacă au fost achitate integral obligaţiile. Inteleg ca obligatia mea este sa platesc pentru fractiunea din luna cuprinsa de la inceputul lunii si pana la data la care cer incetarea contractului de furnizare servicii internet, NU sa platesc abonamentul pe toata luna, deoarece nu mai am nevoie de serviciile lor.
Am notificat furnizorul pe 11 oct ca denunt unilateral contractul conform legii, dar degeaba. Nu se poate decat cu data de 1 noi, desi eu nu mai ma folosesc de serviciile lor din data de 7 oct.
Am facut reclamatie la OPC pe motiv ca eu consider ca plata integrala a abonamentului in luna in care eu am folosit serviciul doar 7 zile este o clauza contractuala abuziva. In raspuns aflu cu stupoare ca: "atat dumneavoastra cat si operatorul economic ati respectat clauzele contractuale, acestea putand fi declarate, ca si clauze abuzive, doar de instanta de judecata, conform prevederilor Art. 14 din Lege nr. 193/2000 actualizata, privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si consumatori"
Da, am respectat clauzele cat timp am dorit serviciul lor! Eu nu vreau sa platesc aceasta factura degeaba! Sa merg in instanta pentru 45 lei?
Nici nu-i rau in tara asta condusa de 'legea junglei'. Eu in 27 oct am cerut rezilierea contractului si a trebuit sa platesc TOATA luna NOIEMBRIE (bineinteles ca si luna octombrie) si abia cu 1 dec am iesit de sub ei...Daca as avea cateva milioane de euro m-as ocupa doar cu angajarea de avocati si as da zilnic in judecata escroci dintrastia.
revenind la problema dvs, in cazul in care dvs ati stat 'sub ei' cat ati semnat mi se pare normal sa puteti iesi in orice zi a lunii si din data aia sa nu mai platiti nimic!
Nici nu am de gand sa platesc aceasta factura! M-am saturat de bani dati de pomana peste tot inca de pe vremea lui Ceausescu, cand nu aveam apa calda si caldura la bloc, dar le plateam (asta e doar un exemplu!!!).
Recititi contractul si vedeti ce prevede acesta referitor la notificarea furnizorului in cazul in care clientul doreste rezilierea din motive neimputabile furnizorului.
In ceea ce priveste actionarea in instanta pentru 45 lei, cu siguranta nu este exclusa (au fost cazuri..). Adaugati penalitati de intarziere, cheltuieli de judecata si cheltuieli de executare si veti avea cu totul alta perspectiva asupra situatiei.