Buna ziua, as dori sa va intreb ce se intampla in cazul in care o societate are o gramada de datorii( sume uriase) catre stat, banci, consilii locale, furnizori, etc. , in balanta apare ca are stocuri de marfa foarte mari ( dar acestea nu exista faptic), obiecte de inventar, mijloace fixe...dar din pacate nu mai exista nimic faptic.
Ce se poate intampla administratorului?
Cel mai probabil va trebui sa dea socoteala pentru lipsa lor, mai ales pe foametea asta la buget, se poate ajunge pana la atragerea raspunderii penale/patrimoniale.
mai am o intrebare legata de acest subiect: asociatului i se poate intampla ceva? In sensul ca eu sunt asociat in aceasta firma cu 1%, insa doar pt pur si simplul fapt ca asociatul celalalt nu mai putea fi cu 100% parti sociale ( avea deja o alta societate 100 asociat). Ideea este ca eu nu m-am interesat deloc de situatia firmei, iar acum am vazut pe niste situatii financiare ca are datorii mari la buget ( si la furnizori)...eu pot fi tras la raspundere?
Asociat unic decedat
MARIA_O
Asociatul unic si administratorul unei societati a decedat. Mostenitorii nu vor sa continue activitatea.
Societatea are un stoc de marfa mare scriptic dar ... (vezi toată discuția)