avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... datorii firma
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

datorii firma

Buna ziua, as dori sa va intreb ce se intampla in cazul in care o societate are o gramada de datorii( sume uriase) catre stat, banci, consilii locale, furnizori, etc. , in balanta apare ca are stocuri de marfa foarte mari ( dar acestea nu exista faptic), obiecte de inventar, mijloace fixe...dar din pacate nu mai exista nimic faptic.
Ce se poate intampla administratorului?
Cel mai recent răspuns: geee , utilizator 08:40, 11 Aprilie 2011
Cel mai probabil va trebui sa dea socoteala pentru lipsa lor, mai ales pe foametea asta la buget, se poate ajunge pana la atragerea raspunderii penale/patrimoniale.
Ultima modificare: Vineri, 11 Februarie 2011
dgnConsulting, Contabil
raspunde penal si material
mai am o intrebare legata de acest subiect: asociatului i se poate intampla ceva? In sensul ca eu sunt asociat in aceasta firma cu 1%, insa doar pt pur si simplul fapt ca asociatul celalalt nu mai putea fi cu 100% parti sociale ( avea deja o alta societate 100 asociat). Ideea este ca eu nu m-am interesat deloc de situatia firmei, iar acum am vazut pe niste situatii financiare ca are datorii mari la buget ( si la furnizori)...eu pot fi tras la raspundere?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociat unic decedat MARIA_O MARIA_O Asociatul unic si administratorul unei societati a decedat. Mostenitorii nu vor sa continue activitatea. Societatea are un stoc de marfa mare scriptic dar ... (vezi toată discuția)
Notificare de la lichidator dana4_dan dana4_dan Buna ziua. Sunt administratorul unei firme SRL, infiintata in anul 1999.In acesta firma mai sunt inca 2 administratori si 2 asociati de alta nationalitate ... (vezi toată discuția)
Stocuri balanta versus realitate ana & maria ana & maria stocuri in balanta neconforme cu realitatea! am facut inventarul si am diferenta mare intre sodul din balanta si realitatea inventariata, ce sa fac? (vezi toată discuția)