avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract de cesiune parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract de cesiune parti sociale

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: la un SRL exista 2 asociati, din care unul doreste sa se retraga. Noua structura va cuprinde asociatul existent si inca 2 noi asociati. Problema care intervine este ca se doreste ca cele 20 de parti sociale sa fie impartite la 3 (30 %, 35% si 35%), in prezent este 50% -50 %. Ceea ce ma intereseaza este modalitatea prin care asociatul existent si asociatul care se retrage sa dea 30 % respectiv 35% celor doi noi asociati.
P.S ----am inteles ca este vorba de contract de cesiune parti sociale, ceea ce nu inteleg este faptul ca este necesar intocmirea a mai multor contracte de cesiune intre cel care se retrage si noii asociati si altul intre asociatul existent si noii asciati, in plus inregistrarea la ORC se poate face o singura data prin dovada a mai multe contracte de cesiune......sau.....nu:-/#-o
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: S.C. GALANTOM CONSULTING S.R.L. , Consultant credite si finantari 18:27, 12 Mai 2008
Se face un singur contract: 2 vanzatori (vechii asociati) si 2 cumparatori (noii asociati). Cel care se retrage vinde tot, celalalt numai o parte.

Chiar daca faceti 2 contracte operatiunea se poate inregistra o singura data la RC.
Contractul de cesiune se inregistreaza la mentiuni si se publica in monitor?
Nu, nu.

Conractul de cesiune e doar suportul pentru inregistrarea mentiunii cu privire la schimbarea asociatilor. Nu se inregistreaza decat hotarari AGA/CA, nu acte pur si simplu.

De publicat in MO se publica numai actele modificatoare, proiecte de fuziune/divizare si extrase de pe anumite hotarari ale judecatorului delegat.
Se va face, intr-adevar numai un singur contract de cesiune, asa cum s-a spus mai sus, iar acesta va fi inregistrat la ORC, impreuna cu hotararea asociatilor (cei vechi) referitoare la vinderea unor parti sociale, catre cei doi noi asociati. Acea hotarare se va publica in MO.
Multumesc foarte mult. Acum am inteles in ce consta procedura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neinregistrare orc transfer parti sociale monik monik buna ziua. mi s-a spus ca neinregistrarea la ORC a trasnferului de parti sociale ale unui SRL este inopozabila tertilor (adica de la data transferului tot ... (vezi toată discuția)
Anularea unui document dgd1978 dgd1978 Buna ziua. In urma cu 90 de zile am intocmit acte (la un cabinet de avocatura)pentru cesionarea de parti sociale dintr o societate comerciala si preluarea ... (vezi toată discuția)
Cine semneaza hot aga in cazul cesiunii si a altor cereri ? aurica ilie aurica ilie buna ziua, - srl cu 2 asociati, unul se va retrage cedand partile sociale unui tert care va fi cooptat ca asociat. - cu aceasta ocazie se doreste adaugarea ... (vezi toată discuția)