avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cod procedura penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cod procedura penala

Procesul e pe rol nu s-a dat o condamnare pentru inselaciune de asta intrebam termenul de prescriptie in acest caz. Va rog sa-mi raspundeti
Inselaciunea este de mai multe feluri si pedepsita diferit. Prescriptia este in functie de cuantumul pedepsei prevazute de lege si perioada scursa de la comiterea faptei.
este vorba de art.215 alin.1 si 2 si fapta a fost comisa in mai 2001 pina in prezent nu s-a dat o sentinta in cauza. As dori mai multe pareri. Multumesc !
Din Codul Penal

Art. 122. - Termenele de prescriptie a raspunderii penale pentru persoana fizica sunt:
....
b) 10 ani, cand legea prevede pentru infractiunea savarsita pedeapsa inchisorii mai mare de 10 ani, dar care nu depaseste 15 ani;
....

Art. 124. - Prescriptia inlatura raspunderea penala oricate intreruperi ar interveni, daca termenul de prescriptie prevazut in art. 122 este depasit cu inca jumatate.

Prin urmare prescriptia speciala a raspunderii penale va interveni doar dupa 15 ani in cazul inselaciunii, mai aveti de asteptat 4 ani.
Am mai primit raspuns in care termenul de prescriere era de 10 ani . Va rog un raspuns cit mai urgent pt ca urmeaza ca dosarul sa se intoarca a treia oara pe tribunal cu toate ca au fost doua hotariri de achitare si incetare a procesului penal hotariri date de acelasi tribunal ? CARE ESTE TERMENUL DE PRESCRIERE PT.ART.215 ALIN 1 SI 2 PT.O FAPTA COMISA IN MAI 2001 VA ROG CUTREA DE APEL A CASAT SENTINTA SI A TRIMIS-O LA REJUDECARE IN IANUARIE SI URMEAZA SA AJUNGA LA ACELASI TRIBUNAL A TREIA OARA NU MAI STIU CE SA FAC SA SE TERMINE ACEST COSMAR. DATI-MI UN SFAT SI UN RASPUNS CONCRET SI SIGUR VA ROG
215 al 1 si 2 -prescriptie 15 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept penal un proces penal pentru inselaciune a fost judecat in prima instanta se da o condamnare cu suspendare tribunalul caseaza hotarirea trimite cauza la rejudecare ... (vezi toată discuția)
Prescrierea bogdanzubi bogdanzubi În anul 2007 am fost condamnat la 3 ani cu închisoare definitiv,pe parcursul timpului am avut un alt proces la Tribunalul București în același dosar de ... (vezi toată discuția)
Prescriptie blero blero Buna ziua, va rog respectuos a ma ajuta cu un sfat in urmatoarea problema pe care o am: in anul 2014 am fost condamnat la o pedeapsa de 5 ani de inchisoare ... (vezi toată discuția)