avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Drept penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Drept penal

un proces penal pentru inselaciune a fost judecat in prima instanta se da o condamnare cu suspendare tribunalul caseaza hotarirea trimite cauza la rejudecare se da o noua hotarire de condamnare cu suspendare mai mare decit prima. Tribunalul in apel achita pentru inselaciune.Parchetu face recurs.Curtea de apel caseaza sentinta pe motiv ca nu s-au pronuntat asupra fondului.Tribunalul da o noua hotarire in care achita si dispune incatarea procesului penal. Curtea de apel caseaza din nou sentinta si trimite cauza a treia oara la rejudecare la Tribunal. Ce se mai poate intimpla?Care ar fi a treia solutie a Tribunalului? Mentionez ca fapta a fost savirsita in anul 2001 iar procesul penal a inceput in 2004? Rog raspuns urgent
Cel mai recent răspuns: ContSters170716 , utilizator 18:04, 11 Februarie 2011
numai ei stiu ce decizie vor da in fct de actele din dosar. ideea este ca prescriptia se suspenda pe perioda procesului. consultati art 215 cod penal. daca e vb de inselaciune simpla prescriptia e la 15 ani cf art 124 coroborat cu art 122 cod penal. va spuneam eu dar nu ati dat detalii despre incadrarea juridica a faptei.
baietzika a scris:

numai ei stiu ce decizie vor da in fct de actele din dosar. ideea este ca prescriptia se suspenda pe perioda procesului si fiecare intrerupere face sa curga un nou termen de prescriptie dar nu mai mare de max prev de lege pt pedeapsa plus jumatate.. consultati art 215 cod penal. daca e vb de inselaciune simpla prescriptia e la 15 ani cf art 124 coroborat cu art 122 cod penal. va spuneam eu dar nu ati dat detalii despre incadrarea juridica a faptei.
Pentru profesionisti,fara a vedea actele si lucrarile dosarului,mai ales un dosar care a facut naveta intre diferite instante,pe cai de atac,este imposibil sa "pronosticheze" o solutie
Daca se indeplinesc doua conditii:
1. Noul cod penal sa intre in vigoare in octombrie
2. Sa nu se dea o sentinta definitiva pana-n octombrie.
Atunci intervine prescriptia fiindca pedeapsa va fi de max 5 ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept procesul penal Daca un dosar a fost judecat de catre un tribunal intr-o cauza penala respectiv inselaciune de doua ori si s-au pronuntat ,prima solutie achitare si a doua ... (vezi toată discuția)
Prescriptie speciala sam bam sam bam In cazul revizuirii unei hotarari a ICCJ dupa castigarea dosarului la CEDO, daca se caseaza hotararea si se trimite dosarul la rejudecare tribunalului, avand ... (vezi toată discuția)
Cod procedura penala Procesul e pe rol nu s-a dat o condamnare pentru inselaciune de asta intrebam termenul de prescriptie in acest caz. Va rog sa-mi raspundeti (vezi toată discuția)