avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediul de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediul de odihna

Buna. As avea si eu o intrebare. Logodnica mea a dat demisia de la locul de munca si avea 7 luni lucrate cand a intrebat cand ii da bani de concediul de odihna i-a raspun ca : Deoarece nu are 11 luni lucrate nu i se cuvine bani deoarece au reguli interioare si nu i se cuvin.Astazi am mers cu logodnica mea la fostul loc de munca al ei si am intreba ce reguli interioare au care e mai prsus de deca Codul Munci art.141 Alin. 4 , au spus ca nu sunt oblicati sa imi spuna mie acest lucru.Va rog sa imi spuneti ce pot sa fac. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: rosu gheorghe , utilizator 16:41, 11 Februarie 2011
Ati putea sa va dresati Inspectoratului Teritorial de Munca de care apartineti sa faceti o reclamatie daca pe cale amiabila nu a mers. Poate le comvine sa ia o amenda de la ITM. Succes!
Aveti doua posibilitati care pot fi exercitate concomitent : sesizare ITM si/sau actiune in instanta pentru a fi obligati sa plateasca zilele de CO neefectuat.
danyghost a scris:

Buna. As avea si eu o intrebare. Logodnica mea a dat demisia de la locul de munca si avea 7 luni lucrate cand a intrebat cand ii da bani de concediul de odihna i-a raspun ca : Deoarece nu are 11 luni lucrate nu i se cuvine bani deoarece au reguli interioare si nu i se cuvin.Astazi am mers cu logodnica mea la fostul loc de munca al ei si am intreba ce reguli interioare au care e mai prsus de deca Codul Munci art.141 Alin. 4 , au spus ca nu sunt oblicati sa imi spuna mie acest lucru.Va rog sa imi spuneti ce pot sa fac. Va multumesc

Cu alte cuvinte ei v-au spus ca au un Cod al muncii al lor.
Poate ca acest guvern (daca va mai rezista mult timp) le va da si posibilitatea asta.
Deocamdata ar trebui sa stie si sa simta ca nu este decat un singur Cod al muncii valabil pentru toti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediu odihna gabiy gabiy Buna ziua! De curand mi-am dat demisia, de comun acord s-a hotarat sa nu stau in preaviz. In ultimul an, pana la momentul demisiei nu am avut concediu de ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna danyghost danyghost Am si eu o intrbare.O colega de a mea a lucrat intr-un loc 6 luni si dupa ce a bagat demisia nu si-a primit nici bonurile de masa nici bani de concediu , ... (vezi toată discuția)
Plata concediilor mike14m mike14m Buna ziua, In luna a 7-a mi-am schimbat locul de munca. La vechiul loc de munca nu am luat nicio zi de concediu. Cand m-am mutat la noua firma, nu am ... (vezi toată discuția)