Va rog sa ma ajutati cu procedura de recuperare a taxei de prima inmatriculare. Mentionez ca masina este luata in leasing iar beneficiarul este persoana juridica. In momentul de fata masina este in continuare in leasing.
Practic aceasta taxa de prima inmatriculare a fort virata in contul companiei de leasing care ulterior a facut plata catre stat.
In momentul in care am cerut ajutorul catre compania de leasing ei "s-au spalat pe maini " si ne-au spus ca nu este treaba lor in a rezolva aceasta situatie si nici foarte deschisi nu sunt in a ne oferi o imputernicire pentru a ne reprezenta in fata instantei.
Se recupereaza taxa daca masina este cumparata la mana a doua si a mai fost inmatriculata odata intr-un alt stat european.
Daca este un autoturism nou in leasing nu va puteti recupera taxa de prima inmatriculare.
Aveti doua probleme:
1. Presupun ca este vorba de un autoturism nou, iar in acest caz nici o instanta nu va admite o cerere de restituire taxa poluare motivat de faptul ca se incalca art. 110(fost art.90) din Tratatul UE.
2. In realitate proprietarul autoturismului este firma de leasing, dumneavoastra fiind doar un utilizator. Nu puteti avea calitate procesuala activa intr-un dosar avand ca obiect restituire taxa poluare, atat timp cat firma de leasing nu face nimic pentru a va ajuta. Nici nu poate fi obligata.
va rog sa-mi spune-ti ...am platit taxa de poluare in val.de 6986 ron la data de 11/07/2008 am vreo sansa sa-mi recuperez banii? daca da.. cum procedez? va multumesc anticipat!!!!!!!!
Sanse exista mereu :) . Faceti o cerere de restituire catre Administratia Finantelor Publice din localittaea unde ati achitata taxa, ulterior veti primi un raspuns de la ei ca nu exista cadrul legal pentru restituirea taxei achitate. In acel moment formulati contestatie la Tribunalul competent.