avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sechestru proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sechestru proprietate

Buna ziua,
Apelez din nou la specialisti pentru o alta problema. Am TP pe un teren care in prezent este ocupat cu o cladire aflata in gestiunea Federal Coop (un fost magazin satesc). Dat fiind faptul ca Federal Coop are datorii la stat, ANAF-ul a pus sechestru pe magazinul respectiv. Magazinul a fost inchiriat pana anul trecut de catre o societate pentru activitati comerciale si administratorul sau ar fi fost interesat sa il cumpere. Cum Federal Coop nu poate vinde imobilul fara terenul aferent, administratorul mi-a facut o oferta de cumparare a terenului.
Daca in acest moment este pus sechestru pe cladire, eu - in calitate de proprietar al terenului - cum ar trebui sa procedez pentru a beneficia de dreptul de a-mi vinde bunul? Mentionez ca am facut o notificare de eliberare a terenului dar n-am primit niciun raspuns.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adina-Bianca Popea , Avocat 11:38, 12 Februarie 2011
Vindeti pur si simplu terenul. In contractul de vanzare-cumparare specificati ca pe teren exista constructia respectiva al carui proprietar ete Federalcoop
depinde in ce relatie juridica va aflati cu proprietarul constructiei.
Din cate stiu eu, cred ca e vorba de accesiune imobiliara. Terenul a fost luat in vreamea comunistilor si pe el s-a construit acel magazin satesc. Dupa 2000, am obtinut TP pe teren si am notificat Federal Coop sa elibereze terenul sau sa ne vanda cladirea. Cladirea era insa inchiriata.
Constructia a fost realizata de obstea sateasca din acea vreme si, dupa privatizare, aceste magazine satesti au intrat in gestiunea Cooperatiei (Federal Coop). Deci ce relatie juridica sa am cu proprietarul?
Poti invoca o accesiune imobiliara , dar asta in cadrul unui proces, ea nu opereaza de drept. Si proprietarul cladirii fiind constructor de buna-credinta, poate invoca un drept de superficie pe teren, mai ales daca a construit cu acordul proprietarului de la vremea cand a edificat constructia.
ANAF avand interes in recuperarea creantelor, se poate substitui in drepturile debitorului (adica al Federalcoop).....deci chiar daca faci o tranzactie cu acestia exista riscuri ca actele sa fie anulate ca fiiind facute in dauna creditorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirie cu probleme belacsaba belacsaba Buna ziua Am un bar care l-am inchiriat de la a Cooperatica Consum com care apartine Federal Copului.Cladirea are a suprafata de 300 mp. si e construit de ... (vezi toată discuția)
Constructie pe terenul altuia florin49 florin49 Buna ziua. Am o nelamurire si doresc un raspuns, va rog. Am inchiriat un teren pe care chiriasul a construit un magazin. Am auzit unele zvonuri cum cladirea ar ... (vezi toată discuția)
Proprietati MARIANA TUDOR MARIANA TUDOR Pe teritoriul localitatii noastre sunt inca acele locatii alee COOP-ului. Terenul este al Consiliului Local , iar cladirea a lor. Cum fac sa fie ale mele ? (vezi toată discuția)