avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... daune morale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

daune morale

Am si eu inca o intrebare de data asta legat de dauna morala,cand am fost judecat an instanta am fost intrebat daca ofer ceva daune morale si scrie an felul urmator "inculpatul a fost de acord sa o despagubeasca pe latura juridica cu suma de 2000 lei noi pe partea vatamata.
Asta a fost an 2004 si trebuie sa mentionez ca partea vatamata nu a venit la nici un nici o infatisare si nici la sedinta finala cand mau condomnat.
Acume daca ma puteti ajuta vreau sa-mi fac reabilitarea judecatoreasca si acolo unul dintre criterii spune foarte clar trebuie platite toate cheltuielile de judecata si daunele morale ca sa pot obtine reabilitarea , eu am achitat toate cheltuielile de judecata imediat atunci dar an legatura cu dauna morala nu am mai primit nimic ,nici o citatie sau ceva act cum ca trebuie sa platesc an data de nu am primit nimic pana la ora actuala, eu m-am gandit ca poate au renuntat partea vatamata la daune dar oare e asa.

Oare cum as putea stii sigur daca pana la urma trebuie sa platesc sau nu.

la finaul sentintei scrie de perioada de executare de taxele judecatoresti dar nu scrie nimic absolut nimic de daune morale, nu ar fi trebuit sa scrie si acolo cum ca oblig inculpatul la dauna morale. Va rog daca puteti sa mi raspundeti am nevoie sa stiu, aninte sa introduc cererea de reabilitare.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:47, 16 Februarie 2011
Daca in dispozitivul hotararii defintive nu este inserata obligativitatea dvs de a plati daunele morale,la care afirmati ca ati achiesat in timpul judecarii cauzei,nu aveti nicio problema.
Se executa dispozitivul hotararii.
an sentinta apare cum ca am fost de acord sa o despagubesc dar ,cand scrie ultima dat ca an numele legii hotareste nu mai scrie nimic de daune morale doar de cheltuielile de judecata si de pedeapsa,asta e dispozitivul hotararii,multumesc anca o data
Este in avantajul dvs,ca sa zic astfel.
Dar ,daca vreti totusi sa fiti corect fata de partea civila,puteti sa ii trimiteti prin posta sau intr-o banca ,pastrand dovada de achitare a sumei.
am omis prima data acum am observat, an legatura cu dauna morala scrie asa la pagina 2 an decizia penala , an baza art.17,14,346C.p.p.rap.la art.988C.civil, obliga inculpatul la plata in favoarea partii vatamate, dar la final pe ultima pagina numai apareacolo scrie doar ca miau respins apelul ca nefondat si ca ma obliga la cheltuieli de judecata atat. Daca va rog puteti sami raspundeti trebuie sa platesc daune sau nu?Va multumesc
Sentintele se executa dupa cele inserate in dispozitivul acestora,cele de dupa "Pentru aceste motive in numele legii hotararste"
Pe de alta parte,aceasta eroare ar putea fi rectificata de instanta .
Pererea mea este cea aratata mai sus ,in privinta achitarii sumelor respective

Alte discuții în legătură

Sentinta judecatoreasca definitiva iuli113 iuli113 În baza art. 385 ind. 15 pct. 2 lit. d C.p.p., admite recursul declarat de partea vătămată recurentă P.... Iulian Radu, împotriva sentinţei penale nr. ... (vezi toată discuția)
Prescriere cheltuieli judiciare rlcpetre rlcpetre Printr-o sentinta definitiva din anul 2005 am fost obligat la plata unor daune morale si a unor cheltuieli judiciare in fond catre partea civila, precum si a ... (vezi toată discuția)
Cale de atac imbroserv imbroserv Buna dimineata, Exista o cale de atac impotriva unei sentinte data de Curtea de Apel cu mentiunea \\"definitiva\\"? Hotararea emisa de Curtea de Apel ... (vezi toată discuția)