Buna ziua.. situatie concreta : primele 9 luni pierdere-trim IV profit..per total an profit
Intrebare : la ce se calculeaza rezerva legala deductibila: la profit brut trim IV ( este o suma imensa) sau la profit brut total 2010 ?
Multumesc, astept sugestii
cf pct 50 din norme:
"Rezerva se calculeaza cumulat de la inceputul anului si este deductibila la calculul profitului impozabil trimestrial sau anual, dupa caz."
multumesc pentru raspuns, dar in 2010 avem o exceptie : D101 pentru 9 luni si D101 pentru trim IV.. daca respecti algoritmul de calcul, rezerva legala o calculezi in anul fiscal in care ai profit..in cazul nostru ar fi 'anul fiscal' Trim IV '2010, deoarece in anul fiscal " ian-sept", ai pierdere..
ex: 9 luni : pierdere 100000 ron
trim IV: profit : 150000 ron
profit anual : 50000 ron
Una e sa calculezi rezerva legala, deductibila la calculul profitului brut, pentru 150000 ron ( anul fiscal trim IV-2010) si alta e sa calculezi rezerva legala pentru 50000 ron... In acest sens am pus intrebarea...
Daca ar fi dupa mine, as calcula rezerva legala pentru anul 2010, si suma rezultata as inregistra-o la D101 pentru trim IV..
exceptia exista numai dpv al calculului impozitului. Procentul rezervei legale si baza la care se aplica (5% aplicata asupra profitului contabil, ......) este pt un an calendaristic.
In cazul matematic de mai sus, 5% pt 50000 lei si trecuta la deduceri in 101 pt trim IV.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Calcul profit 2010
Lavinika
va rog sa ma ajute cineva: am urmatoarea situatie:
Dec 2009 profit
Trim 1,2,3 pierdere, am declarat si platit imp. minim 1075lei/luna, total 3225 Lei.
Trim ... (vezi toată discuția)