avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partajul dupa divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partajul dupa divort

eu m-am casatorit in august 2010 , chiar dupa nunta sotul meu a inceput sa-si bata joc de mine, sa ma ameninte...dupa 5 luni m-a dat afara din casa si acum stau la parinti. Inainte de nunta el avea casa doar ridicata la rosu,dupa dunta am continuat sa facem casa cu bani de la nunta si cu somajul meu care in avem din strainatate, el neavand nici un venit, si tot in timpul casatoriei el si-a deschis o firma si-a luat bazic tot din bani mei.
Momentan suntem in proces de vort si as vrea sa stiu cum se face partajul, am dreptul la bunurile care le-am obtinut dupa nunta?
(In urma casatoriei nu avem copii)

Ce proceduri trebuie sa urmez?

Cel mai recent răspuns: stelutasc , utilizator 14:53, 15 Februarie 2011
La partaj, puteti face dovada sumei de bani pe care a-ti primit-o la nunta si sa cere-ti jumatate din aceasta suma, sau sa se face o evaluare a imbunatatirilor aduse casei de locuit dupa casatorie si sa vi se dea jumatate din valoare. Puteti sa cere-ti un procent maimare de contributie , facand dovada ca doar D-voastra a-ti realizat venituri ( somaj) iar el nu.
Taxa de timbru datorata in caz de partaj este de 3% din valoarea masei de impartit.
Va sfatuiesc sa angajati un avocat
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soțul meu a cumpărat înainte de căsătorie o casă cu bani dintr-un împrumut, achitat ulterior cu banii de la nuntă. acum suntem în divorț, ce șanse am la jumătate din casă și din bunuri? emiliano zapata emiliano zapata Bună... înainte de a mă căsători,soțul meu a luat bani împrumut,cu acordul meu și a cumpărat viitoarea noastră casă,trecând-o pe numele lui. După ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de niste răspunsuri - divorț și partaj Rita Mihaela Rita Mihaela Am fost căsătorită 25 de ani, am 2 copii unu de 15 unu de 21 de ani ...in urmă cu 2 luni am băgat acțiunea de divorț....Soțul meu mă amenința că ... (vezi toată discuția)