in urma decesului tatalui meu am dobandit o cota parte dintr un imobil din Buc. si specific ca mai am o sora de asemenea mostenitoare si mama bineinteles.Am cerut in instanta iesirea din indiviziune dar eu in ultimii ani am construit un etaj deasupra imobilului din care am mostenit o parte.Intrebarea mea este daca o sa se tina cont de faptul ca este construit de mine si bineinteles daca o sa m i se retribuie.
Puteti cere sa vi se atribuie imobilul si sa le platiti sulta surorii si mamei, potrivit cu partea lor de mostenire. Aveti dovada ca mansardarea ati facut-o dumneavoastra?
am martori toti vecinii,echipa care a construit,dar acte nu prea am,in schimb mama mea in instanta probabil o sa recunoasca faptul ca eu am construit.Credeti ca am vreo sansa daca nu am acte doveditoare pt constructie?
Având în vedere faptul că aţi extins construcţia iniţială, că valoarea imobilului a crescut, că dv. locuiţi în acel imobil, veţi solicita iesirea din indiviziune, atribuirea imobilului supus partajului dv., cu dovedirea că ceea ce este supus indiviziunii nu este întreg imobilul actual ci ceea ce a lăsat efectiv de cujus, altfel ceilalţi moştenitori s-ar îmbogăţi fără justă cauză.
Bineînţeles că puteţi face dovada faptului că aţi construit dv. acea extindere, din bani proprii, cu orice mijloc de probă mai ales că aţi efectuat acea construcţie în regie proprie.
Astfel: mijloacele de probă pot fi: interogatorii, martori, inscrisuri, expertiza tehnică specialitatea construcţii din care va rezulta vechimea extinderii. Prin interogatoriu, partea adversa poate recunoaste pretentiile reclamantului în mod direct sau, în caz de refuz să răspundă la interogatoriu sau să se prezinte la interogatoriu, aceasta poate fi considerată de instanţă ca un început de dovadă scrisă, în sensul recunoaşterii pretenţiilor dv., astfel că şi aceasta va contribui la admiterea acţiunii dacă se coroborează cu celelalte mijloace de probă administrate.
Angajaţi neapărat un avocat! ;)
De acord cu tine cora, cu exceoptia faptului ca, daca incearca sa scoata extinderea de la partaj, ramane fara acte pe ea! :D
Asa incat, ca sa incerce o actiune sau alte, depinde mult de ceea ce urmareste, daca este posibil sau nu sa obtina o autorizatie sau nu... etc.
Caci se poate cere iesirea din indiviziune provitor la tot imobilul daca nu este posibil a se obtine autorizatie de construire... in functie de interesul doamnei.
Referitor la mijloace de proba, nu este necesar sa aveti acte, asa cum spune si cora... caci este o situatie de fapt care se poate demonstra si cu martori.