avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesirea din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesirea din indiviziune

va rog ajutati-ma in urmatorul caz: mama mea a semnat acum cativa ani iesirea din indiviziune de la mostestenirea casei parintesti cu curte si i-a lasat jumatate fratelui ei. acum fratele vrea dreptul lui la jumatate din ce a ramas. aceasta iesire din indiviziune ii da dreptul unchiului meu sa mosteneasca jumatate din ce a mai ramas? am inteles ca isi poate intregi mostenirea daca are 3 sferturi din teren, ii poate lua mamei ce i-a mai ramas. este adevarat?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 10:37, 21 Decembrie 2008
Ceea ce a semnat fiecare in fata notarului sau a instantei de judecata este valabil.
Cotele care sunt mentionate in actele de mostenire nu pot fi schimbate.

avocat Claudiu Lascoschi
Unchiul nu poate cere mamei să-i dea partea care i-a rămas acesteia, ca fiind de drept a lui, dar poate cere ieşirea din indiviziune prin atribuirea întregului imobil, cu plata unei sulte către mama dumneavostră. Prin urmare, unchiul nu moşteneşte ceea ce i-a rămas mamei după partaj, dar poate cere un nou partaj atîta vreme cît există starea de coproprietate. Este un drept conferit de lege oricărui proprietar, un drept imprescriptibil (care nu se stinge, oricît timp ar trece).

Liviu S.Bordaş

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare soorin63 soorin63 Sunt coproprietar al unui imobil impreuna cu mama si fratele,ei locuiesc acolo eu nu.Intre timp s a demarat procesul pt iesirea din indiviziune si in acelasi ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune ovi961 ovi961 O zi buna va doresc! Am o serie de intrbari referitoare la iesirea din indiviziune. Dar mai intii povestea pe scurt. Mama mea impreuna cu fratele ei au ... (vezi toată discuția)
Mostenire adrryan adrryan Am nevoie de sfaturi. In urma decesului tatalui meu am facut succesiunea pt un apartament. In urma succesiunii mie imi revine 3/8 fratelui meu 3/8 si mamei ... (vezi toată discuția)