avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza contabila
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza contabila

In cadrul procesual am solicitat o expertiza judiciara contabila cu "obiective" bine conturate si clare. Expertul raspunde foarte vag la obiectivele mele, dar insa raspunde cu viclenie la obiectivul solicitat de partea potrivnica. Ce este mai grav ca in concluziile generale se contrazice pe el insusi. Am obiectat raportul, insa instanta nu a dat curs cererii mele; sa se refaca raportul de expertiza sau numirea unui alt expert, motivat de faptul ca expertul a fost dispus de instanta fara tragere la sorti, asa cum prevede procedura, si solutia pronuntata s-a copiat mata-mo din raport cu lipsurile prevazute in "concluziile generale"ale expertului.Mai mult am solicitat inlaturarea raportului de expertiza pe motivatii concludente Deoarece raportul de esxpertiza continea foarte multe lipsuri si nu se sprijinea pe actele ce se aflau la dosarul cauzei.
In calea de atac "recurs'pot solicita o expertiza contrarie cu un alt expert??
In recurs nu se admite decat proba cu inscrisuri.
Puteti insa invoca faptul ca expertiza incuviintata in cauza este defectuoasa pentru motivele pe care le-ati enumerat, motiv pentru care puteti solicita instantei de recurs admiterea recursului, casarea sentintei pronuntate in baza acestui raport intocmit cu nerespectarea prevederilor legale in vigoare si trimiterea cauzei spre rejudecare la instanta de fond pentru corecta administrare a probelor.
Solicitati efectuarea unei noi expertize de cate trei experti,urmand-ar fi bine cu un expert-parte,pe care il angajati-sa stabiliti obiectivele unei noi lucrari.
In prima faza vi s-a respins completarea raportului si vi s-a raspuns la unele obiectiuni,dvs considerati ca in mod nesatisfacator,deci apelati la ultima posibilitate ,cea de a se efectua o noua expertiza
Interventie moderator

r.gabi a scris:
Solicitati efectuarea unei noi expertize de cate trei experti,urmand-ar fi bine cu un expert-parte,pe care il angajati-sa stabiliti obiectivele unei noi lucrari.
In prima faza vi s-a respins completarea raportului si vi s-a raspuns la unele obiectiuni,dvs considerati ca in mod nesatisfacator,deci apelati la ultima posibilitate ,cea de a se efectua o noua expertiza

Dupa cum rezulta din mesajul utilizatorului, in cauza instanta a pronuntat o hotarare judecatoreasca iar intrebarea este “In calea de atac "recurs'pot solicita o expertiza contrarie cu un alt expert??”.

Din respect pentru utilizatori, va rog sa cititi mesajele inainte de a raspunde. Raspunsurile fara legatura cu intrebarea sunt inutile si interzise de regulamentul de postare in Forum.

Gabriela Pintea
Ultima modificare: Joi, 24 Februarie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Aveti deptate,era recurs,este neatentia mea,ca nu era posibila o asfel de cerere.
Despre respect fapta de utilizatori,nu cred ca aveti dreptul sa vorbiti pentru ca la mine nu se poate discuta despre acest lucru,daca dorim sa ramanem obiectivi.
Ultima modificare: Joi, 24 Februarie 2011
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obiectiuni expertiza contabila cass4 cass4 Buna ziua, Ce cai de atac exista cand se resping obiectiunile la expertiza contabila?Am urmatoarea speta:sunt in litigiu cu as.de proprietari,s-a cerut ... (vezi toată discuția)
Raport de expertiza nelegal handsu handsu Cum se mai poate proceda in cazul in care expertul inaintea inceperii lucrarii s-a intalnit cu una dintre parrti , fapt neinfirmat ,invocat si in concluziile ... (vezi toată discuția)
Contraexpertiza in apel irina_270127 irina_270127 In fata instantei de fond s-a administrat proba cu expertiza juridica de specialitate, la care partea potrivnica mie nu a facut obiectiuni. Momentan sunt in ... (vezi toată discuția)