In conditiile in care s-a dispus evacuarea paratilor dintr-o locatie, iar in hotarare este mentionat si numele debitorului pe care doresc sa- l execut, pot proceda doar la executarea acestuia si nu a tuturor?
Secţiunea a V-a
Executarea în contra moştenitorilor
ART. 397
Când debitorul a murit, lăsând numai moştenitori majori, executarea începută asupra bunurilor sale se va continua în contra lor 8 zile după ce printr-o notificare au fost înştiinţaţi în mod colectiv la ultimul domiciliu al defunctului.
Când între moştenitori sunt minori, executarea începută se va suspenda până la alcătuirea reprezentanţei lor legale, care se va face prin mijlocirea judecătoriei cât se poate de grabnic.
ATENTIE aici este vorba despre executarea silită împotriva bunurilor defunctului şi nu la executarea unei obligatii facere non facere.
ATENTIE . Cand este vorba despre o evacuare somatia se face numai persoanei contra careia s a obtinut titlul executoriu si deci daca un tert detine imobilul acesta nu trebuie somat. Doctrina C Simon citat de S. Zilberstein si V.M. Ciobanu
Impedimentul la executare, despre care faci vorba nu este reglementat de lege, iar in jurisprudenta solutiile sunt diferite.
Daca prin hotarare s-a dispus evacuarea unei persoane si aceasta a decedat, hotararea ramane fara obiect.
Atentie Daca prin hotarare, pe langa evacuarea debitorului, s-a dispus si punerea creditorului in posesiea imobilului atunci, este legala si evacuarea eventualilor terti gasiti in imobil, dar numai daca acestia nu au un titlu valabil.
Asa dar -despartirea cuvantului am facut-o intentionat- daca creditorul nu a solicitat evacuarea debitoruluio, a bunurilor, a evetualilor terti fara titlu, ai sanse mari de castig. Dar doar pana la o noua hotarare impotriva ta.