avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... apometru instalat din greseala pe conducta de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

apometru instalat din greseala pe conducta de alimentare cu apa pt 2 apartamente.

de curand am aflat de la un instalator ca apometrul meu din baie inregistreaza si apa pe care o consuma vecinul meu de la apartamentul de langa mine. Cum ma pot scade de la asociatie cu apa consumata de el la mine in apometru? Precizez ca acest apometru este instalat de acum 8 ani si abia acum am aflat. Vecinul are si el apometre cam de 5 ani. La el inregistreaza bine, in schimb la mine, inreg si consumul lui si al meu.#-o#-o#-o#-
Ultima modificare: Vineri, 11 Februarie 2011
cona_f, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:52, 15 Februarie 2011
Am auzit multe la viata mea, dar pţasta chiar nu. Nu doresc sa va contrazic, insa nu cred ca, tehnic, este posibil asa ceva, pentru simplul motiv ca apometrul are doua orificii (intrare-iesire) si nu vad cum ar putea sa preia si consumul vecinului...
Ultima modificare: Vineri, 11 Februarie 2011
Armenteros, utilizator
Se poate si tehnic dar numai din greseala "meseriasului" care monteaza. La noi in bloc, la baia de serviciu, exista o singura coloana de apa, la apartamentul de pe fata. Baia de serviciu a apartamentului de pe spate este "in oglinda" si la el intra apa din aceeasi coloana printr-un "Teu".
Daca marele meserias ar monta apometrul inainte de acel "Teu" si nu dupa el, s-ar inregistra si apa consumata de vecin (mai ales ca acel apometru este in masca de sub chiuveta si nu sta nimeni sa-l urmareasca).
Daca persoanele de decizie de la asociatie sunt de buna credinta ar trebui sa constate ca aveti dreptate si sa gasiti impreuna o cale sa reglati situatia.
De obicei aceste lucruri se regleaza la "bunul simt", daca nu gasiti intelegere si ajungeti la litigiu va fi greu sa rezolvati ceva pentru ca apometrul atat a inregistrat, cat ati platit.
Din nefericire pt mine chiar asa stau lucrurile. D-na de la asociatie imi spune ca nu a mai intalnit cazul asta si ca nu are ce-mi face, imi pune in fisa toti cei 300mc . Eu cu cine sa ma lupt? Pe cine sa dau in judecata?
Ultima modificare: Marți, 15 Februarie 2011
cona_f, utilizator
Pe vecinul dv., ca el a facut lucrarea.
Lucrarea a facut-o un incompetent. Vecinul nu are nici o vina. Apometrul e la mine in apartament, nu la el. E vorba de o inregistrare dubla la mine. Atat tot.

Alte discuții în legătură

Apometru Claudiu_1010 Claudiu_1010 Stau cu chirie intr-un apartament cu centrala pe gaz. De la centrala vine o conducta de apa calda pana la baie, unde a fost lasat un apometru in functiune. ... (vezi toată discuția)
Repartizarea diferentelor de apa alexandrasmyrnaios alexandrasmyrnaios Buna seara , In blocul in care locuiesc eu s-a inregistrat o pierdere foarte mare de apa , respectiv de 52 metri cubi . La sedinta care a avut loc pe casa ... (vezi toată discuția)
Datorii asociatie din cauza apometrelor baciuionut baciuionut salut! acum 2 ani asociatia de proprietari din bloc a contractat o firma care a venit si ne-a demontat apometrele din apartamente, le-a verificat si apoi le-a ... (vezi toată discuția)