avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se poate rezolva ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se poate rezolva ?

Este vorba de o casa cu etaj , constructie noua, care are spatele casei pe hotar. Casa a fost finisata la exterior ( polistiren si tencuiala) dar numai etajul , pe toate laturile si parterul doar pe 3 laturi, deoarece vecina din spatele casei, din invidie, nu a permis accesul muncitorilor pentru a izola si tencui peretele. Urmarea este ca la parter este foarte frig in camerele care au peretele care este pe hotar.
Ce se paote face , daca nu se poate obtine acordul pe cale amiabila ?
Vecina spune ca s-au mutat prea multi pe strada si au case noi si este la un nivel educational care nu permite explicatiile, pentru ca nu e capabila sa le inteleaga.
Unde ne putem adresa pentru a ne putea finisa casa ?
Cel mai recent răspuns: indian , utilizator 18:01, 20 Februarie 2011
In speta data,nu aveti ce face.
Nu exista modalitatea de solicitare instantei sau primariei aprobarea pentru a se putea finisa casa ? Am inteles ca ne putem adresa instantei . In spatele casei sunt inca 20 cm de teren care practic ne apartin si care ii utilizeaza ilegal vecina . Nu putem solicita instantei sa se aprobe ridicarea unui gard de beton exact prin spatele casei, pe terenul care ne apartine ?
Oare nici cu o mica ordonanta presedintiala, care sai permita accesul temporar pe terenul vecinei?
Ati incercat o intelegere amiabila prin care sa-i iasa ei ceva? Adica, mergeti la ea, "Sarutmana, doamna, uite, eu vreau sa fie bine pentru toata lumea, vom fi vecini mult timp de acum inainte, sunt dispus sa va ofer 100-200-... ron pentru cat imi veti permite sa ma folosesc de terenul dvs. pentru a-mi termina casa. Sau va fac curatenie in toata curtea. Sau...(in functie de ce nevoi ar avea ea)". Dupa aceea ii puteti spune si de gardul de beton, care i-ar fi util sa sprijine una-alta de el. Dar ca sa fim sinceri, acela nu mai incape pe proprietatea dvs. Din cei 20 cm ramasi, daca polistirenul e de 10, se mai duc vreo 12-13 cm. Si chiar daca ar fi de 5, tot nu ar fi suficient spatiu, ca nu puteti construi gardul lipit de casa si fara fundatie.
sashaD a scris:

Oare nici cu o mica ordonanta presedintiala, care sai permita accesul temporar pe terenul vecinei?


Da,se poate promova o ordonanta presedentiala.

Alte discuții în legătură

Bună ziua am o întrebare am o casa în care este situata cu ... Chirosca Chirosca Bună ziua am o întrebare am o casa în care este situata cu spatele spre o gradina spatele casei mele este zidit și fără geamuri sau aerisire vecinul ma ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! (problema casa cu calcan) Buna ziua si sper sa gasesc pe cineva sa ma lumineze si pe mine... Terenul are 11,2 m deschidere la strada si 29 adancime care nu este o problema. Pe stanga ... (vezi toată discuția)
Relatii cu cladiri alipite aldorin aldorin Buna ziua, am o casa in Bucuresti ce este lipita - calcan cu o alta cladire al carui proprietar si-a \\"reconstruit \\" casa de la fundatie, a supraetajat-o, ... (vezi toată discuția)