avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se poate rezolva ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se poate rezolva ?

Este vorba de o casa cu etaj , constructie noua, care are spatele casei pe hotar. Casa a fost finisata la exterior ( polistiren si tencuiala) dar numai etajul , pe toate laturile si parterul doar pe 3 laturi, deoarece vecina din spatele casei, din invidie, nu a permis accesul muncitorilor pentru a izola si tencui peretele. Urmarea este ca la parter este foarte frig in camerele care au peretele care este pe hotar.
Ce se paote face , daca nu se poate obtine acordul pe cale amiabila ?
Vecina spune ca s-au mutat prea multi pe strada si au case noi si este la un nivel educational care nu permite explicatiile, pentru ca nu e capabila sa le inteleaga.
Unde ne putem adresa pentru a ne putea finisa casa ?
Cel mai recent răspuns: indian , utilizator 18:01, 20 Februarie 2011
Parerea mea:
1. notificati vecina cu privire la intentia dvs de a va termina lucrarile, solicitandu-i acordul de a intra in spatele casei
2. cerere de chemare in judecata avand ca obiect "obligatia de a face", in sensul de a va permite accesul in spatele casei, asa cum a spus Ulpianus
Este o exercitare abuziva a dreptului de proprietate al vecinei.

Se poate interpreta ca fiind vorba de o servitute negativa prin care proprietarul fondului aservit este obligat sa se abtina de la exercitarea unora dintre prerogativele dreptului sau de proprietate? Sau chiar servitute de trecere ? :hm:
Ultima modificare: Duminică, 20 Februarie 2011
indian, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua am o întrebare am o casa în care este situata cu ... Chirosca Chirosca Bună ziua am o întrebare am o casa în care este situata cu spatele spre o gradina spatele casei mele este zidit și fără geamuri sau aerisire vecinul ma ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! (problema casa cu calcan) Buna ziua si sper sa gasesc pe cineva sa ma lumineze si pe mine... Terenul are 11,2 m deschidere la strada si 29 adancime care nu este o problema. Pe stanga ... (vezi toată discuția)
Relatii cu cladiri alipite aldorin aldorin Buna ziua, am o casa in Bucuresti ce este lipita - calcan cu o alta cladire al carui proprietar si-a \\"reconstruit \\" casa de la fundatie, a supraetajat-o, ... (vezi toată discuția)