avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... probleme cu proprietar nou
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

probleme cu proprietar nou

De 2 luni avem un nou proprietar care a bulversat toata asociatia:
-a cerut sa vada statutul si contractul de asociere,a fotografiat tabelul cu semnaturi,a descoperit ca actualul presedinte nu are semnatura pe actul initial si deci alegerea sa precum si actele semnate sunt lovite de nulitate
-administratorul i-a explicat ca exista cereri ulterioare dar a zis ca nu sunt valabile daca nu au fost inregistrate la judecatorie
-a cerut copie dupa contractul de supraveghere video,pentru ca doreste sa-l rezilieze
Vrem sa stim daca are dreptate si daca ne putem apara .
Cel mai recent răspuns: silviu_n , utilizator 13:04, 23 Februarie 2011
De vreo oră îmi bat capul cu următoarea problemă, pe care mi-a adus-o la cunoştinţă administratora aseară:
- o nouă vecină a refuzat să dea curs solicitării de a aduce copia actului de proprietate şi cererea de înscriere în asociaţie;
- m-am apucat să compun o adresă către dânsa, menţionând actele normative cărora trebuie să se supună;
- dorind să-i atrag atenţia că riscă să fie sancţionată dacă nu se conformează, am constatat că nu este prevăzută sancţiune.
Prin urmare, ar trebui să închei ca în bancul cu Bulă care a cerut mărirea salariului: "Dacă nu... nu!"
As putea sa va raspund cu un singur cuvant: "exact".
Asa incat o rugati sa vina cu actul casei la biroul asociatiei ca sa fie luata in evidenta ca proprietar in cadrul asociatiei de proprietari...;)
Daca e femeie cu "scaun la cap" vine, dv. va luati din acel act datele necesare si gata!

Eu am infiintat o asociatie de proprietari fara a avea toate copiile actelor de proprietate. Cine a vrut sa le dea le-a dat, cine nu, a venit cu actul, am copiat ce aveam nevoie pentru acordul de asociere din acele acte...si cu asta am incheiat orice fel de altercatie. Nu mi-a trebuit nicaieri aceste copii.
Sunt oameni neincrezatori si nu vor sa dea din mana niciun fel de copii ale acestor acte si trebuie sa le intelegem temerile, mai ales ca nu sunt necesare nicaieri.
Singura raţiune pentru care ar trebui copia actului de proprietate ar fi de a face dovada că solicitantul de a intra în asociaţie este într-adevăr proprietar.
Mulţumesc pentru răspuns, nu-mi mai bat capul mai departe:yes:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se infiinteaza o asociatie ? lumy81 lumy81 Buna! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu pasii necesari infiintarii unei asociatii, precum si functionarea acesteia. Multumesc! (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie de proprietari Veronica Popescu Veronica Popescu REPREZINT 6 APARTAMENTE DINTR-UN BLOC DE 2 ETAJE. NE-AM HOTARAT SA INFIINTAM ASOCIATIE DE PROPRIETARI INSA NU STIM DACA LA INFIINTAREA ACESTEIA TREBUIE ... (vezi toată discuția)
Inscrierea unui proprietar in asociatia de proprietari praporgescu praporgescu Legea 230/2007 Art. 7. - Înscrierea ulterioară în asociaţia de proprietari a proprietarilor care nu au fost prezenţi la adunarea generală de constituire ... (vezi toată discuția)