stau la tara si vreau sa inchiriez bufetul(care apartine cooperatiei)si sa deschid un bar!vreau sa vand bauturi alcoolice la pahar,bere si sa aduc o masa de ping pong!din cate am inteles(de pe net)trebuie sa imi fac un srl neplatitor de tva!care este nelamurirea mea,amenajarile,wc-ul,alarma trebuie sa le asigur eu sau cooperatia?ce taxe trebuie sa platesc?imi trebuie aprobare si de la primarie?stare localului e cam jalnica!are cam 100m2!cam cat ar trebuii sa platesc maxim kiria?
Chiria face obiectul negocierii. Nu va putem noi face sugestii privind plafonul maxim. D-voastra trebuie sa va analizati rentabilitatea afacerii.
In privinta amenajarilor, daca spatiul ar fi fost amenajat mai bine, probabil ca acesta ar fi fost un motiv ca sa platiti o chirie mai mare. In aceasta situatie aveti posibilitatea de a achita o chirie mai mica..
In orice caz, firma care isi desfasoara activitatea in acel spatiu este cea care trebuie sa faca dovada indeplinirii conditiilor legale de functionare (sanitare, sanitar - veterinare, etc), nu cei care va pun spatiul la dispozitie !
In ceea ce priveste autorizatia emisa de autoritatatile locale, dosarul difera de la o primarie la alta, iar unele primarii nici nu solicita asa ceva. Informatiile cele mai bune le aflati chiar de la primaria respectiva !