avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... dosar daune asigurari RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

dosar daune asigurari RCA

in data de 07.02.2011 am avut un accident cu un autocamion in Arad care este orasul de domiciliu din care masina mea a suferit ceva avaii. soferul autocamionuli a fost vinovatul, si-a recunoscut vina , asa ca am mers la agentia de asigurari unde avea el RCA. Avea RCA din pacate la Uniqa. Inspectorul de la agentie a venit mi-a facut poze la masina si a spus ca ma va contacta cand primeste confirmarea de la Bucuresti ca asigurarea este platita. Eu i-am sunt si in ziua aceea si a doua zi saii intreb ce se intampla si mi-au spus ca inca nu au primit confirmarea si sa nu ma stresez ca nu a trecut o luna de cand masina a fost lovita. Abia a 3-a zi, la insistentele mele mi-au spus ca au primit confirmarea ca polit de asig este platita dar acum trebuie sa mai astept aprobarea dosarului de reparatie a masinii. Iarasi au trecu 3 zile in care tot imi spuneau ca inca nu au primit aprobarea si intr-un final mi-au spus ca au neclaritati domnii de la sediu de la Bucuresti si de aceea dosarul este in cercetare si ca au termen 90 de zile, conform legii sa rezolve dosarul, adica sa imi aprobe repararea masinii.Tin sa mentionez ca nu mi-au facut o constatare doar niste poze, dar masina are probleme si in unele locuri care nu sunt la vedere. I-am intrebat daca pot sa imi duc masina la service si au spus ca pot sa o duc dar ei nu garanteaza ca platesc si sa o fac pe banii mei pana la rezolvarea dosarului. Va rog sa imi spuneti ce sa fac ca eu nu mai pot sa astept 30-90 de zile deoarece trebuie sa plec cu masina din tara si nu pot sa merg cu ea lovita. Credeti ca ar trebui sa fac o reclamatie la OPC si pe urma sa ii chem in judecata? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 13:44, 12 Februarie 2011
OPCV-ul va va trimite la C.S.A. ( Comisia de Supraveghere a asigurarilor) si cei din urma vor raspunde ca dispozitiile legale interne, aliniate celor internationale prevad un termen de trei luni in care asiguratorii pot analiza si desfasuira propriile investigatii referitoare la un eveniment rutier in urma caruia trebuie sa plateasca si, dupa acest termen , sa va dea un raspuns: de accept sau de refuz al solicitarii de despagubire ( perfect adevarat).
In cazul in care mai exista daune care nu se observa la prima vedere, va trebui facuta o reconstatare.
Mare atentie: trebuie sa duceti masina la reparat intr-un service auto agreat Uniqa, si asiguratorul sa fie de acord cu devizul de reparatii. Altfel riscati sa platiti dvs intreaga dauna.
In ceea ce priveste termenul de solutionare din pacate acesta este termenul la majoritatea asiguratorilor.
Din pacate ati intrat in vartejul ametitor al tergiversarilor pana la exasperare ca sa renuntati la banii din despagubire. Sunt niste pasi de urmat, obligatorii pt a putea ajunge in instanta. Mai intai o reclamatie la CSA care insa nu prea o sa va ajute. Apoi o conciliere cu asiguratorul si in ultima faza instanta. Cautati un avocat specializat pe daune din asigurari si pregatiti-va pt un proces in care sigur veti castiga dar va trebuie rabdare si nervi taript ca nesimtirea unor astfel de asiguratori este mare , nemasurat. Si in cazul unui proces veti cere despagubirea , cheltuieli de judecata dar si daune morale. Avocatul va va invata tot ce trebuie facut. Avand in vedere ca masina dv mai are asa cum spuneati si alte avarii in urma accidentului va trebui sa mergeti la un service agreat de asigurator sau aflat sub contract de colaborare cu asiguratorul si sa chemati inspectorul de asigurare sa participe la reconstatare. Si toate aceste documente pastrati-le pt dosarul din instanta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Februarie 2011
Adrian Tudor, Consultant asigurari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme grave la dosar de dauna totala pe casco georgefrangulea georgefrangulea In septembrie 2009 pe data de 6, am fost lovit de o masina de gunoi de 14tone . Pe 7/09/03 ma duc cu actele la alliantz, imi deschid baieti dosar de dauna ... (vezi toată discuția)
Reparatie pe asigurare casco alexandru3060 alexandru3060 Buna ziua, Am asigurare Full casco fara fransiza . Am avut un incident , am fost cu masina la constatarea daunelor din care au rezultat bara fata si grila ... (vezi toată discuția)
Refuz plata daune rca uniqa sergiucsi sergiucsi Bine v-am gasit! Am o problema cu firma de asigurari Uniqa si anume: in data de 5 iulie am fost implicat intr-un accident usor in Bucuresti, mai exact un ... (vezi toată discuția)