intrebarea ar fi: ce variante am legale pt.a beneficia de indemnizatia post-natala de crestere a copilului? si cum se desfasoara ele in cadru legal pt.a beneficia. Mai exact,ce ar trebui sa fac eu (pasii care trebuiesc urmati)?eu mai stiu doua variante: sa ma angajez pt.perioada de 4,5 luni lipsa(sunt insarcinata in luna a 4,incep.celei de a 5-a)somera in ultima luna!(cea de-a sasea!) sau sa devin PFA(nu stiu pasii?!ce ar trebui sa fac?)sau concediu medical(risc maternal+ concediu medical+ concediu de lehuzie,ca apoi sa intru in concediu de crestere a copilului..Ce ar trebui sa aleg?care e varianta mai sigura..si ma convenabila?
in prezent sunt somera in ultima luna,luna aceasta imi expira somajul(am scris si mai sus,in a 6-a luna)..Am lucrat ca profesoara in ultimele luni de dinainte de somaj,timp de un an de zile,apoi mi-a expirat anul in august,nefiind multe posturi in judet, am intrat in somaj incepand cu luna septembrie a anului trecut. In timpul asta am ramas insarcinata,sunt in a cincea luna! am scris variantele legale care le stiu pt.a beneficia de indemnizatie dar voi avea lipsa cateva luni pana in iulie,la inceput cand ar trebui sa nasc! nu stiu exact care ar fi cea mai buna varianta dintre cele de mai sus,expuse de mine..si beneficiile ei.
Variantele ar fi:
- in timpul somajului sa beneficiati de concediu medical apoi de concediu de maternitate (cele 126 de zile) apoi de CCC;
- dupa somaj sa va angajati, chiar si temporar, cu CIM si paoi sa intrati in concediu de maternitate si apoi in CCC;
- sa fiti PFA (mergeti la ORC si vedeti cum se procedeaza) pana la data intrarii in CCC cand trebuie sa renuntati si la PFA.